Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS
Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Kazahstanac privukao pažnju svojom izjavom

Kazahstanski teniser Aleksandar Bublik komentarisao je odluku Vimbldona da zabrani učešće ruskim i beloruskim takmičarima na turniru ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne želim da osuđujem, da govorim da li je to dobro ili loše, ali ću rado reći koje je moje mišljenje o ovoj zabrani. Odluka je na organizatorima i oni imaju pravo da zabrane teniserima iz Rusije i Belorusije da igraju. Za mene je sport skretanje pažnje sa običnog života, ako želite tako da kažete. Mislim da ne bi trebalo da se meša sa politikom. Sport je nešto što uz pivo ispred televizora gledate sa prijateljima i velika je šteta to su fanovi sada ograničeni u tome koga mogu da gledaju“, izjavio je 24-godišnji teniser.

Zbog odluke Vimbldona pravo nastupa u Londonu neće imati Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Arina Sabalenka, ali i mnoge druge teniske zvezde iz Rusije i Belorusije.

Interesantno je da je Bublik rođen u Rusiji, ali sa ponosom ističe da je Kazahstanac.

„Ja više nemam ruski pasoš jer dvostruko državljanstvo nije dozvoljeno. Nemam više povezanost sa Teniskim savezom Rusije. Ja sam Kazahstanac i predstavljam ovu zemlju već šest godina. Sa ponosom predstavljam ovu zemlju, bilo da su u pitanju Dejvis Kup, Azijske igre ili Olimpijske igre“.

Bublik je trenutno 32. na ATP listi, a u karijeri ima osvojen jedan ATP turnir i to Monpelje, u kom je trijumfovao ove sezone pobedivši Aleksandra Zvereva u finalu.

BONUS VIDEO Novaku skandirali posle poraza u finalu Serbia Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar