Foto: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC

Novak uhvatio formu u Beogradu, ima još vremena do Rolan Garosa

Američki teniser Kristofer Jubenks smatra da će Novak Đoković biti u odličnoj formi za predstojeći rolan Garos, koji se igra od 22. maja do 5. juna.

PROČITAJTE JOŠ:

Jubenks ima 25 godina i 153. je na ATP listi, a Novaka je pratio i na Serbia Openu.

„Čini mi se polako ulazi u željenu formu, a najbolji indikator toga je finale sa Rubljovom. Čini se da je iz meča u meč igrao sve bolje i to je pozitivan signal pred Rolan Garos. Ako nastavi ovako, biće kao zver spreman za Pariz. Tad će ga sve svi plašiti, biće to onaj pravi Novak“, kaže Jubenks.

Analizirao je Đokovićeve mečeve sa turnira u Beogradu.

„Videli smo samo delić onog što može. U prvom meču je tražio ritam, dao je sebi šansu da nastavi. To je bilo protiv Lasla Đerea, onda protiv Kecmanovića, počeli smo da gledamo sve više tih bljeskova. Kecmanović je dobio set i Novak je, kada je bio pritisnut uza zid dao svoj najbolji tenis, bilo je bar pet do deset poena kada smo svi rekli, ‘da, to je Novak’. Tad sam video Novaka od prošle godine, ta sezona mu je bila neverovatna“.

Impresioniran je onim što je najbolji teniser sveta uspeo da uradi u 2021. godini.

„Novakova protekla sezona bila je jedna od najboljih koju je jedan igrač uspeo da sastavi, jedan meč ga je delio od kalendarskog slema, to je apsolutno neverovatno. Ove godine, kako je sve krenulo, nije imao mnogo mečeva, samo je vežbao. Teško je na treningu imati situacije sa kojim se susrećete na mečevima“.

Jubenks ističe da će Madrid i Rim biti dobra podloga Novaku za Rolan Garos, gde će braniti titulu.

„Nije dobro igrao u Monte Karlu, iznenada je pao u trećem setu protiv Davidoviča Fokine. Još nije u top formi sa fizičke tačke gledišta, što potvrđuje i tih 6:0 u trećem setu sa Rubljovom. Madrid i Rim će mu poslužiti da poboljša formu za Pariz. Ne mislim da mu je igra problem, to je sve samo posledica pauze. Kada se vrati fizički i mentalno, sve će na terenu ići automatski za njega“, zaključio je Jubenks.

BONUS VIDEO Emotivan susret Novaka i Vajde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram