Foto: Starsport.rs ©

Dejan Stanković analizirao je meč Crvene zvezde i Šerifa (1:1) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i pojasnio zbog čega je optimista pred revanš.

Objasnio je zbog čega je Zvezda ušla lagano i opušteno.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da razlog stoji u tome što smo bili slabije reakcije na drugu loptu. To što nas je krasilo protiv Kairata, pričali smo da će biti dugih pasova. Nije bitno dobiti duel u vazduhu, nego uzeti drugu loptu. Mi smo ih do primljenog gola mnogo izgubili. Posle toga smo spustili te lopte, izjednačili, ušli dobro u drugo poluvreme. Posle toga utakmica nosi čuda, na naš korner dobiješ crveni karton. Ne mogu da kažem ništa momcima, da smo ostali deset na deset ko zna šta bi bilo. Stvorili smo par prilika, prvo poluvreme je završeno i sad nam je bitno da se odmorimo iako u petak imamo utakmicu. Verujem u ove momke i samo agresivnost na tu drugu loptu moramo da popravimo“.

Govorio je i Kangi, te izmeni Sanoga u drugom delu.

„Ne bih ja pravio proces. Fudbal je čudo, da sam znao da će dobiti crveni, zamenio bih ga, kao što sam uradio sa Sanogom u drugom poluvremenu. Iskustvo znači. Neko ko je iskusan, ne svaljujem krivicu ni na koga, ali ne valja ostaviti ekipu sa deset. Da sam predvideo da će dobiti karton ostavio bih ga u svlačionici. Ali i taj faul, bio je ishitren, nisam video da je bio u problemu“

Komentarisao je i status Miloša Degeneka.

„Uglavnom onaj ko ne igra on je najbolji na terenu. To je kao hrčak što trči u kavezu i uvek može da se napravi tako neka situacija i neko neprijatno pitanje. Ovo nije takvo, ali idemo dalje. Prošli smo prvo poluvreme, kao 0:0. Nema gola u gostima, ja nemam dramu u narednih sedam dana“.

Govorio je i o Dioniju koji nije imao snage za čitav meč.

„Igramo sa onim što imamo. Gledamo da svako bude maksimalno pripremljen. Ne mogu nekoga da ostavim 90 minuta ako nema energije. Podići će se i biće bolji. Treba nam njegova pomoć, davao je golove u dve utakmice. Njegov nastup je možda bio ispod onoga što smo očekivali. Moglo je bolje u polju, neka lopta više da se zadrži. Imamo ekipu. Ponosan sam na momke. Bili su kao lavovi sa deset igrača, zajedno sa publikom koja je gurala. Ok, nije drama, lepo je da se pobedi na Marakani, pred ovakvom atmosferom i publikom, ali i oni treba da urade na sebi da bi nas dobili“.

FK Crvena zvezda, FK Šerif Kanga
Foto: Starsport

Nije ga iznenadilo što Šerif nije podlegao pritisku.

„Nisu, ne znam ko je bio na konferenciji da ako ih pustiš i ne oduzimaš duge lopte, oni imaju talenat i brzinu. Ne dolazi se slučajno u treće kolo kvalifikacija za LŠ. Nema lakih poena. Ako hoćeš u Ligu šampiona, nema med i mleko. Moramo da se borimo i namučimo, ali je i onda pobeda slađa“.

Zadovoljan je što je Zvezda napadala i sa 10 igrača.

„Na to sam ponosan, naši momci su hrabri. Morali su i po tri posla na terenu. Oduševljen sam njihovom hrabrošću. Možda smo mogli da primimo gol, bilo je kontri, ali u jednom trenutku nismo stali. Zato znam da će oni uraditi sve da mi idemo dalje“.

Nije želeo da licitira da li bi ishod bio drugačiji da Kanga nije dobio crven.

„Ne mogu da se bavim šta bi bilo kad bi bilo, ali kad smo pomerili ravnotežu na njihovu polovinu, možda bi ishod bio drugačiji, ali ne mogu to da znam“.

Nije želeo da komentariše što je rumunski sudija sudi Moldavcima, pošto je bilo komentara eksperata da gol nije regularan.

„Ne bavim se time, ima kuća koje se time bave, ne razmišljam u tom smeru“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare