Foto: Streljački savez Srbije

Prilika za nove medalje srpskog streljaštva

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec plasirali su se u finale Svetskog kupa u južnokorejskom Čangvonu.

Zorana Arunović je u kvalifikacijama vazdušnim pištoljem zauzela četvrto mesto sa 584 kruga, rezultat koji je poslednji put zabeležila u decembru 2018. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Posle zlata u miksu i bronze u pojedinčanoj konkurenciji na nedavno završinim Mediteranskim igrama u Alžiru, nastavila je sa odličnim rezultatima, a koliko je konkurencija žestoka svedoči i podatak da je Grkinja Ana Kurakaki plasman u finale izborila izjednačivši svetski rekord.

„Zorana je ostvarila odličan rezultat, kao što sam i najavila imajući u vidu trenažna i takmičarska ostvarenja u prethodnom periodu. Za razliku od svih dosadašnjih takmičenja, finale će se pucati u utorak i videćemo koliko Zorana može u tim okolnostima. Ono što je sigurno da navijamo sat u četiri ujutru i krećemo sa pripremom za finale koje je zakazano za 10 sati po lokalnom vremenu. Moramo da krenemo veoma jako i odlučno ako želimo borbu za medalju“, rekla je Jelana Arrunović, Zoranin trener.

Foto: Streljački savez Srbije

Damir Mikec je u muškom takmičenju vazdušnim pištoljem zabeležio 583 kruga, što mu je donelo petu poziciju.

Ispred Mikeca su se plasirala dvojica domaćih takmičara koji nisu bili u konkurenciji za finale, pa je šampion Mediterana u borbu za medalje praktično ušao sa trećeg mesta.

Arunovićeva i Mikec će dva puta izlaziti na vatrenu liniju. Posle pojedinačnih finala očekuju ih kvalifikacije takmičenja miks parova vazdušnim pištoljem.

U utorak su na programu i kvalifikacije miks parova vazdušnom puškom, u kojima će Srbiju predstavljati timovi Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Teodora Vukojević/Milenko Sebić.

BONUS VIDEO Novak Đoković: Kamo sreće da su i na državnim kanalima tako dobre vesti

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar