Foto: Grad Kragujevac

Kragujevac ima rekordere.

Kragujevačkim sportistima stigli sertifikati da su i zvanično Ginisovi rekorderi u četiri sportske discipline – sklek, sklek sa oslanjanjem na dva prsta, sklek sa opterećenjem na leđima i barpi.

PROČITAJTE JOŠ

Petoro kragujevačkih sportista oborili su svetske rekorde i svoje rezultate upisali u Ginisovu knjigu, a sertifikatima koji to potvrđuju i zvanično su postali deo ove svetske elite.

Novi Ginisovi rekorderi su dvojica muškaraca i tri dame, koji su u martu ove godine pred ovlašćenim sudijom Muhamedom Kahrimanovićem izveli neverovatne sportske poduhvate.

Srđan Ristić, uradio je 63 skleka za 60 sekundi, oslanjajući se samo na dva prsta jedne ruke. U toj izuzetno zahtevnoj i teškoj disciplini, on je nadmašio prethodni rekord koji je bio 58 sklekova za jedan minut, a svojevremeno je taj isti rekord držao slavni Brus Li sa 53 urađena skleka.

Foto: Grad Kragujevac

Na listi neverovatnih sportskih poduhvata su i tri dame.

Nevena Milošević, uradila je 1.233 skleka za sat vremena i nadmašila prethodni rekord za čak 33 skleka i postala jedina žena na svetu sa tim učinkom.

Marija Jevremović Spasić postala je nova svetska rekorderka u disciplini muški sklek sa opterećenjem. Ona je za jedan minut uradila 46 sklekova sa opterećenjem od 9,07 kilograma na leđima. Prethodni rekord bio je 45 sklekova.

Ivana Milenković izvela je 25 barpija za 44 sekunde, dok je prethodni rekord u toj disciplini iznosio 25 barpija za 50 sekundi. Barpi je vežba snage i izdržljivosti, a sastoji se u uzastopnom izveđenju čučnja, skleka i skoka, bez pauze.

Foto: Grad Kragujevac

U izvođenju barpija, rekord je postigao i Branislav Đokić, koji je 25 serija uzastopnih vežbi izveo za 39,38 sekundi i potisnuo rekordera koji je isti poduhvat izveo za 40 sekundi.

Kragujevački sportisti su svoju spretnost u ove četiri Ginisove discipline izveli u martu ove godine, a sve je pratio Ginisov sudija Muhamed Kahrimanović. N jihovi rezultati prošli su proveru na Rekord institutu u Nemačkoj, a posle potvrde da je sve urađeno prema propozicijama i zvanično su postali vlasnici najboljih rezultata na svetu.

BONUS VIDEO Novak napravio ludnicu izjavom o Kirjosu: Hajde da prvo odemo na večeru, pa ćemo videti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar