Foto: SSSS

Još jedna dobra godina je iza Saveza za školski sport Srbije. I pored nekoliko odlaganja takmičenja zbog koronavirusa, sezona je završena organizacijom Svetskog prvenstva u rukometu.

PROČITAJTE JOŠ

Beograd je ponovo bio centar školskog sporta sveta. Uz učešće 13 reprezentacija dobili smo prvake sveta u konkurenciji srednoškolaca, u konkurenciji dečaka i devojčica. Imajući u vidu da je letos u Beogradu održana i svetska ISF Školarijada, takođe u konkurenciji dečaka i devojčica, govori da je glavni grad Srbije sjajna destinacija za održavanje velikih događaja.

Predstavnici Srbije kod dečaka su bili deveti, a kod devojčica osmi. Nemački srednjoškolci u obe uzrasne kategorije osvojili su zlatne medalje. Kod dama Egipat je stigao do bronze, dok su Rumunke zauzele treću poziciju. Kod dečaka Danska se okitila srebrnim medaljama, a Egipćani su bili bronzani.

Savez za školski sport Srbije po ko zna koji put za poslednjih osam godina bio je domaćin međunarodnih takmičenja uz učešće velikog broja dece. Veliku zahvalnost duguju i Ministarstvu omladine i sporta, na partnerskom odnosu i bez čije finansijske pomoći ovakvi spektakli ne bi mogli biti održani.

„Dobili smo odlilne ocene za organizaciju Školarijade i Svetskog prvenstva u rukometu. Imamo tim vrednih koordinatora i profesora i kada je to tako, uz sjajne sportske objekte koje Beograd ima onda je zaista lako ispuniti sve traženo. Idemo dalje, planova je puno, a uz pridržavanje svih epidemioloških mera oko koronavirusa, u novembru i decembru uspešno završavamo i naša državna prvenstva u velikom broju sportova, kada su školarci u pitanju“, poručio je Željko Tanasković, koji je nedavno reizabran na funkciji predsednika Saveza za školski sport Srbije.

Željko Tanasković na sastanku Evropske federacije školskog sporta; Foto: SSSS

Inače, u Beogradu je održan i Kongres Evropske federacije školskog sporta, na čijem je čelu od marta 2020. godine naš legendarni odbojkaš.

„Korona je poremetila puno toga i ove godine nije održano ni jedno Evropsko prvenstvo u konkurenciji učenika osnovnih škola. Ipak, iskoristili smo velika svetska okupljanja dece u Beogradu, da dogovorimo dalje planove i definitivno nadamo se da od proleća 2022. počinju i Evropska prvenstva za osnovce u nekoliko sportova. Naravno na njima će biti i predstavnici Srbije“, poručio je Tanasković.

BONUS VIDEO Zeljko Rebrača otvorio Sportske igre mladih

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar