Vitalij Klicko Vitali Klitschko
Vitalij Kličko Foto:Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Gradonačelnik Kijeva ističe hrabrost Ukrajinaca u teškim vremenima

Vitalij Kličko, legendarni ukrajinski bokser i trenutni gradonačelnik Kijeva, pričao je za „Skaj Sports“ o tome kako njegovi sugrađani podnose rat Rusije i Ukrajine i koliko njih se odlučuje da uzme oružje u ruke.

PROČITAJTE JOŠ:

Nekadašnji svetski šampion istakao je da su građani uznemireni, ali da ne žele tek tako da napuste grad i državu.

„U ovom trenutku svi su ljuti. Pričam sa ljudima, oni ne žele da odu… Svi shvataju i neće da odu, hoće da ostanu i da se brane i da brane naš narod. Pričam sa ljudima, nisu razočarani, već su uznemireni zbog toga što ruski vojnici rade civilima… Pričam sa običnim ljudima, umesto da se evakuišu na zapad Ukrajine, oni pitaju za oružje. Spremni smo da budemo u civilnoj odbrani i da branimo svoje domove. Poručujem svim civilima i molim ih da provode vreme u bunkeru, ako je to moguće“, rekao je Kličko.

Vitalij je pomenuo i tešku situaciju u ostalim gradovima.

„To što Rusi rade civilima u Ukrajini je međunarodni kriminalni slučaj. Imamo mnogo primera u drugim gradovima, Buča, Irpin, Gostomelj, skoro su uništeni. Sada vidimo isti scenario iz Harkova i Marijupolja u našem gradu, Kijevu“, dodao je bivši bokser.

Borba širom Ukrajine se nastavlja, a pregovori za sada nisu urodili plodom.

„Jedinstvo širom Ukrajine je veoma važno. Ne borimo se samo za naš grad i trenutno se ne borimo samo za svoju zemlju, već se borimo zajedno za naše vrednosti i naše principe“, zaključio je Klićko.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare