Predrag Mijatović
Predrag Mijatović Foto: Emilio Utrabo / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Legendarni fudbaler nije štedeo NATO, političare i sve koji donose pogrešne odluke.

Predrag Mijatović je govorio o ratu u Ukrajini, a povukao je paralelu sa dešavanjima u Srbiji i Crnoj Gori decenijama ranije.

PROČITAJTE JOŠ

„Dva i po meseca NATO je bombardovao Beograd, Podgoricu, mnogo gradova u Srbiji i Crnoj Gori. To je trauma koja te natera da se upitaš – zašto? Jesmo li mi Balkanci toliko loši da nam se to događa? To su komplikovane stvari za mene. Ja sam protiv rata, protiv bilo kakvog sukoba, ali ne razumem zašto se takve stvari dešavaju. Iskreno, ni ovo što se događa u Ukrajini ne razumem. Nije mi jasno da nije pronađeno neko drugo rešenje. Ponavljam još jednom, uvek sam bio protiv rata“, rekao je Mijatović za „BeIN sports“.

Nastavio je na isti način.

„Zašto sportisti dobijaju sankcije. Sport je nešto zdravo. Zašto uzimaš nekome mogućnost da se takmiči? Zato što su političari doneli pogrešne odluke? Oni se bore za moć, a sportisti ispaštaju. To je neprihvatljivo.“

Sve ruske selekcije su suspendovane iz međunarodnih takmičenja. UEFA i FIFA je tako ponovila isto ono što je uradila Jugoslaviji 1992. godine.

„Bili smo na pripremama u Švedskoj, sa nestrpljenjem smo čekali početak smotre najboljih selekcija Starog kontinenta, imali smo sjajnu generaciju, mogli smo i sanjali mnogo, a onda je samo stigla vest da smo izbačeni sa Evropskog prvenstva. Bolan momenat”.

Istakao je i detalj koji su mu mnogi zamerili.

„Hrvatska je igrala prijateljski meč u Španiji, ja sam igrao sa Šukerom, Prosinečkim, Bobanom… Osvojili smo Mundijal za mlade zajedno. I sada političari, ili političke strukture u mojoj zemlji, kažu da sam izdajnik jer sam posetio moje prijatelje. Sport mora da ostane izvan toga“, poručio je Mijatović.

BONUS VIDEO Piksi o atmosferi u timu: Nema boleština i laži, ja sam tu samo da ih ubedim da mnogo vrede

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare