Foto: EPA/IAN LANGSDON

Veselin Vujović je krajem maja prošle godine napustio RK Zagreb iz privatnih razloga, a sada je odlučio da se vrati u klupski rukomet i to na klupu Borca iz Banjaluke.

Ugovor će biti potpisan do kraja sezone sa mogućnošću produžetka saradnje, u slučaju da obe strane budu zadovoljne postignutim rezultatima:

PROČITAJTE JOŠ

„Dogovor je postignut, ostalo je još samo da stavim paraf na ugovor, ali u periodu koji sledi biću trener Borca iz Banjaluke. Nismo želeli da iznosimo ovo u javnost dok sve ne bude i definitivno završeno, ali se u današnje vreme ništa ne može sakriti. Ugovor ću potpisati na pet meseci, a posle toga ćemo videti, šta i kako dalje”, rekao je Vujović za portal „sport.ba“.

Odmah je najavio početak priprema, upoznavanje sa timom i pojačanja:

„Uskoro ćemo početi sa radom i pripremama, a kada vidim kakvim potencijalom i kvalitetom raspoložemo, napravićemo i plan kako bi ostvarili ambiciozne ciljeve. Nastojaćemo da osvojimo sve trofeje na domaćoj sceni, a sigurno je da Borac zaslužuje mesto i u SEHA ligi. Verovatno će nam trebati i nekoliko pojačanja za ostvarivanje pomenutih ciljeva, ali idemo korak po korak”.

Po prvi put će raditi u Bosni i Hercegovini.

„Radio sam u svim bivšim jugoslovenskim republikama, a kako sam ja veliki nostalgičar, nedostajala mi je još Bosna i Hercegovina pa ću sada to kompletirati sa zadovoljstvom. Borac je klub svetle tradicije i istorije. Bez ikakve dileme mogu da kažem da mi je čast i zadovoljstvo što dolazim na mesto prvog trenera Borca iz Banjaluke”, zaključio je Veselin Vujović.

Iskusni stručnjak će na tom mestu zameniti Mirka Mikića koji ostaje u stručnom štabu i biće njegov prvi pomoćnik.

Vujović je u karijeri radio kao trener Metaloplastike, Partizana, Sijudad Reala, Vardara (u dva navrata), Al Sada, Al Šababa, RK Zagreb (u dva navrata), Kopera i Železničara. Selektorsku karijeru je započeo na klupi Jugoslavije, a kasnije bio i strateg SCG, Makedonije, te Slovenije.

Borac je sedam puta bio najbolji tim u Jugoslaviji, a 10 puta je osvajao trofej u Kupu. U šampionatu Bosne i Hercegovine je osvojio pet titula, uz sedam trofeja u Kupu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram