Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Goran Šprem ovih dana ne prestaje da talasa rukometne vode na Balkanu. Nakon što je oštro isprozivao Vujovića, sada je imao šta da kaže i o srpskom rukometu.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske je u petak poručio da je Veselin Vujović „nula od trenera“ i da ne bi voleo da on postane novi selektor „kauboja“.

Ipak, na tim kritikama (najblaže rečeno) se nije zaustavio, pa je govorio i o našoj reprezentaciji.

Podsetio se čuvenog susreta u drugoj fazi Svetskog prvenstva 2005. godine, kada je tadašnja Srbija i Crna Gora poražena od Hrvatske sa 24:23.

„Kauboji“ su tako izborili plasman u polufinale (kasnije i srebrnu medalju), dok je naša selekcija morala u borbu sa peto mesto, iako su u toj selekciji igrali čuveni Arpad Šterbik, Ratko Nikolić, Žikica Milosavljević…

Na komentar jednog novinara da je Hrvatska u Tunisu „uništila srpski rukomet“, Šprem je imao spremno objašnjenje:

„Jeste… Ukoliko oni pobede nas, u polufinale idu Norvežani i Srbi. A mi sa pobedom odlazimo zajedno sa Španijom. To je faktor sreće… ‘Fulao’ sam, promašio sam šut na 20 sekundi pre kraja i našeg vođstva“, rekao je Šprem u hrvatskom podkastu „Inkubator“.

Govorio je i o tim poslednjim minutima na susretu:

„Srbi imaju poslednji napad… Dragan Sudžum je bio u prilici, ali je Šola odbranio. Odbrana je bila takva da je više imao sreće, nego što je bila kvalitetna odbrana“, navodi Šprem.

Ističe da je vrlo lako moglo da bude i potpuno drugačije.

„Da su Srbi tada postigli gol njihov rukomet bi možda krenuo na gore, a naš dole… Nisu i ostali su na tom nivou. Izuzev šampionata u Švajcarskoj, njih nije bilo više nigde“, zaključio je.

Ipak, zaboravio je Šprem čuveni meč polufinala sa Evropskog prvenstva 2012. godine u Beogradu, kada su „orlovi“ pobedom nad Hrvatskom sa 26:22 izborili finale, a kasnije je u meču za zlato bila jača Danska sa 21:19.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar