Veselin Jevrosimović, Foto: Starsport

Veselin Jevrosimović, predsednik Srpskog atletskog saveza kaže da će "Belgrade Indoor Meeting" biti najveći atletski spektakl u Srbiji.

Do svečanog početka Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici ostale su dve nedelje (od 18. do 20. marta), a miting u ponedeljak (7. mart) je uvertira za taj spektakl.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovaj miting je naslednik Serbian Open mitinga. Hoću da kažem da je dobio ‘silver’ status, što je najveći miting koji je Srbija ikad organizvala. Ujedno je i uvertira i proba za Svetsko prvenstvo“, rekao je Jevrosimović na konferenciji.

„Učešće je najavilo preko 130 takmičara, imamo više od 100 takmičara iz inostranstva iz 34 zemlje, biće ovo jedno od najvećih takmičenja održanih u Srbiji, Mi smo sve pripreme završili, tako da ostaje samo taj tehnički i organizacioni deo“, dodao je prvi čovek srpske atletike.

Ukazao je potom i na to koliko će ljudi procirkulisati srpskom prestonicom samo zbog Svetskog prvenstva koje sledi.

„Za Svetsko prvenstvo imamo više od 1.450 akreditovanih atletičara sa normama, iz 160 zemalja, koji treba da dođu i učestvuju. Preko 120 zemalja je otkupilo prava za TV prenos, pa će Srbija u martu biti centar sveta. Otvaramo i muzej svetske atletike. Oni imaju običaj da izlože svoju postavku i oni će tu biti izloženi do kraja prvenstva. U tom muzeju naći će se i medalje i sprinterice naše Ivane Vulete. Nadam se da ćete uživati u velikom atletskom događaju u ponedeljak. Od atletičara imamo tri olimpijska šampiona i mnogo svetskih atletičara, kao i našu Ivanu, koja je bila prvak sveta. Imamo mnogo vrhunskih takmičara i ne sumnjam da će ovo biti pravi spektakl“, zaključio je Jevrosimović.

BONUS VIDEO: Mondo Duplantis se našalio, kaže da još uči srpski jezik

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar