Foto: Vaterpolo savez Srbije/Ivica Veselinov

Srbija favorit, ali nije laka grupa

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Mađarskoj u grupi D sa selekcijama SAD, Australije i Kazahstana, odlučeno je žrebom u Budimpešti.

PROČITAJTE JOŠ:

Svetsko prvenstvo u Mađarskoj održaće se od 18. juna do 2. jula. Vaterpolisti Srbije će svoje mečeve u grupnoj fazi igrati u Segedinu.

Srbija će 21. juna igrati protiv SAD, dva dana kasnije protiv Australije, a 25. juna protiv Kazahstana.

U Grupi A će igrati Mađarska, Brazil, Crna Gora i Gruzija, u grupi B će snage odmeriti Japan, Grčka, Nemačka i Hrvatska, dok su u grupu C smeštene selekcije Italije, Kanade, Južne Afrike i Španije.

Pored Segedina, zaključno sa četvrtfinalim mečevima takmičenje će se održati u Šopronu, Debrecenu i Budimpešti, dok će se završne utakmice igrati u glavnom gradu Mađarske.

Na poslednjem Svetskom prvenstvu u Gvandžuu pobedila je Italija ispred Španije, dok je Srbija u podmlađenom sastavu bila peta.

Selektor Dejan Savić imao je komentar na izazove koje očekuju „delfine“.

„Neko će da kaže da imamo lako grupu, a ja kažem da je jako teška. Ponavljam, jako teška. Prvo, sa Amerikancima i Australijancima nikada nije lako. Na startu takmičenja su najopasniji, a nama su rivali u prva dva kola. U grupi su nam rivali sa tri stila igre, nema Evropljana. Nezgodno u svakom slučaju. Ne treba da pričam kakvi su to rivali. Ali, da se mi spremimo kako treba, da damo maksimum pa da vidimo dokle ćemo da stignemo“, zaključio je Savić.

Sastav grupa na SP:

Grupa A (Budimpešta): Mađarska, Brazil, Crna Gora, Gruzija
Grupa B (Debrecen): Japan, Grčka, Nemačka, Hrvatska
Grupa C (Šopron): Italija, Kanada, Južna Afrika, Španija
Grupa D (Segedin): Kazahstan, SAD, Australija, SRBIJA

BONUS VIDEO Dejan Savić i Ivica Tucak nasmejaće vas do suza kao nikad pre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar