Toni Đerona/EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Muška rukometna reprezentacija Srbije igraće poslednji meč grupne faze, drugog dela Svetskog prvenstva, protiv Holandije u ponedeljak, 23. januara od 18 časova.

Selektor reprezentacije Srbije Toni Đerona smatra da je veoma bitno da se ostvari pobeda na ovom meču, zbog borbe za plasman na Olimpijske igre 2024. godine, koje će biti održane u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ

„Kako je san o četvrtfinalu gotov, sada moramo da damo sve od sebe, da se borimo do kraja i završimo na što boljoj poziciji kako bismo bili u prilici da se borimo za Olimpijske igre. Pobediti Holandiju neće biti ni malo lako, igrači su jako umorni i na nama je da ih oporavimo i pripremimo za završni duel“, rekao je Đerona.

Dobro poznaje igru poslednjeg protivnika selektor „orlova“ i ima recept kako da ga savlada.

Toni Đerona; Foto: Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

„Holandija igra na isti način sve svoje utakmice, brza tranzicija, imaju šest do sedam igrača koji igraju gotovo sve vreme. Biće ovo fizički jako zahtevna utakmica. Nadam se da će nam činjenica što možemo da menjamo i uključujemo više igrača doneti prevagu u ovoj utakmici“, zaključio je Đerona.

Srbija je trenutno treća na tabeli sa četiri boda i izgubila je sve šanse za plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Holandija je četvrta sa isto toliko bodova, dok su iz naše grupe plasman u četvrtfinale izborile selekcije Nemačke i Norveške, koje su osvojile po osam bodova.

BONUS VIDEO Velika bruka rukometašica Crne Gore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar