Dragan Pešmalbek protiv Argentine; Foto: Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

Uživo dešavanja sa utakmice pratite na portalu Nova.rs

Rukomenta reprezentacija Srbije pobedila je Argentinu sa 28:22 u drugom kolu druge faze Svetskog prvenstva.

Srbija se ovom pobedom primakla trećoj poziciji u grupi o kojoj će odlučivati u narednom kolu u meču sa Holandijom.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo je važno da „orlovi“ u ovom meču opravdaju ulogu favorita, jer i u slučaju da ne prođu u četvrtfinale mogli bi da se nađu u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2024. godine.

Za to je potrebno da Egipat bude šampion svog kontinenta naredne godine, kao i da se plasira u četvrtfinale na ovom SP, ali i da jedna od reprezentacija iz četvrtfinala osvoji i titulu na Evropskom prvenstvu naredne godine. Uz sve to, Srbija mora da bude deveta ili deseta na ovom Svetskom prvenstvu.

Izabraniji Tonija Đerona su tek u drugom poluvremenu uspeli da se odlepe i zasijaju na pravi način.

Našu selekciju predvodio je Bogdan Radivojević sa šest golova, dok je Miloš Orbović imao četiri pogotka.

NE PROPUSTITE:

Kod Argentinaca ubedljivo najbolji je bio Francisko Lombardi sa devet golova, Martinez je postigao pet, a Dijego simonet četiri pogotka.

Srbija sada ima skor 2-2 u drugoj fazi i treba joj čudo za plasman du četvrtfinale.

Sa druge strane, Argentina nema nijednu pobedu u ovom delu i trenutno je poslednja na tabeli.

Na samom startu utakmice bilo je neizvesno, Cupara je imao dve odbrane za Sbriju, ali je Argentina povela sa 2:1. I nakon 12 minuta se nastavila drama, rezultat je bio 5:5, a za Srbiju je briljirao Vorkapić, koji je pogodio iz dve kontre.

Srbija je nakon toga imala nešto bolji period, Orbović i Radivojević su nam doneli plus dva, ali se Argentina vratila i preko Martineza poravnala na 8:8.

Nisu funkcionisali napadi ni jednog ni drugog tima, a Srbija je imala i nekoliko zaista jeftino prodatih lopti, kojima je držala „gaučose“ u igri. Simonet je doveo Argentinu u prednost, a onda je izbio i incident na terenu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

Jedan sudija je pokazao sedmerac i dva minuta za Argentinca, dok je drugi pokazao faul u napadu. Igrači su ušli u sukob, nastala je gužva, a sudije su nakon gledanja snimka donele konačnu odluku – dvostruka kazna za Argentinu i jedna dvominutna za Marsenića.

„Orlovi“ su napravili seriju 3:0 za kraj poluvremena i tako najavili znatno bolju igru u drugom delu.

Izašli su izabranici Tonija Đerone odlučni da reše posao i upišu pobedu, pa smo novom serijom pobegli na pet golova prednosti.

Toni Đerona; Foto: Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

Argentina je preko svog golmana uspela da smanji na 17:13, a Srbija se nekoliko minuta mučila u napadu. Pešmalbek nam je vratio ubedljivu prednost, a Milosavljev je dvaput zaredom sačuvao gol. Vanja Ilić je sa krila golom naterao selektora Argentine na tajm-aut, pošto je razlika narasla na 19:13.

Nisu se predavali „gaučosi“, prišli su na četiri gola zaostatka, ali Martinez nije rešio kontru i tako prokockao verovatno poslednju šansu za svoj tim. Srbija je ponovo pobegla na sedam golova razlike preko Radivojeviča, a u završnim minutima nije bilo mnogo drame i konačan rezultat je bio 28:22.

Srbija 23. januara igra protiv Holandije od 18 sati.


Rezultati, grupa 3:

Srbija – Argentina 28:22

Katar – Norveška 18.00

Holandija – Nemačka 20.30

Standings provided by Sofascore


Srbija – Argentina 28:22 (12:10)

Dvorana: Spodek (Katovice); Sudije: Belhiri Jusef, Hamidi Sid (obojica iz Alžira)

Srbija: Milosavljev, Cupara, Vorkapić 2, Borzaš 2, Abutović, Radivojević 6, N. Ilić 2, Pešmalbek 2, V. Ilić 3, Kukić 2, Popović, Marsenić 1, Orbović 4, Milosavljević 3, Dodić 1, Đorđić; Trener: Toni Đerona

Argentina: Pizaro, Vainštajn, Somenet D. 4, Simonet P., Moskarielo 1, Lombardi 9, Kastro, Martinez P. 1, Martinez R. 5, Kanjani, Parker 1, Kazanova, Barselo, Masijel, Bonanino, Bar 1: Trener: Giljermo Milano

Srbija - Argentina 28:22

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar