Foto: TANJUG/AP Photo/Rebecca Blackwell

Najbolji juniori Evrope dolaze u Beograd.

Evropsko prvenstvo u fleg fudbalu, varijaciji američkog fudbala, u konkurenciji juniora biće održano od 6. do 8. septembra u Beogradu, preneo je zvanični sajt Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF).

PROČITAJTE JOŠ...

Kako je navedeno, turnir dečaka i devojčica do 17 godina, te mešoviti turnir do 15 godina biće održan u resortu Kovilovo:

„Ovaj događaj pruža fantastičnu priliku mladim sportistima da se povežu, podele iskustva iz svojih zemalja i zajedno doprinesu popularizaciji flag fudbala. To je prilika da stvore nova prijateljstva, dožive srpsku kulturu i stvore trajna sećanja izvan terena“, rekao je Nikola Davidović, predsednik SAAF.

Potom je dodao:

„Turnir ima za cilj stvaranje atmosfere gde duh zajedništva cveta uz uzbuđenje na terenu. Organizovaćemo turnir koji će pružiti nezaboravno iskustvo sportista i promovisati flag fudbal u Srbiji i na Balkanu“, istakao je on.

Ovaj sport bi u narednom periodu mogao da postane među popularnijima u narednom periodu, pogotovo jer Srbiju očekuju kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. godine, gde će fleg fudbal biti sport-debitant.

„Evropa ima najveći broj zemalja koje se takmiče za kontinentalnog šampiona, pa razvoj mladih igrača igra ključnu ulogu u budućem uspehu timova naših turnira. Ovi igrači su naša budućnost i važno je imati različite domaćine turnira širom kontinenta za razvoj našeg sporta“, rekao je direktor Međunarodne federacije američkog fudbala za Evropu (IFAF) Gregor Murt.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar