Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Supplied by LMK / Landmark / Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) - Album / Album / BBC FILMS - Album / Album / Profimedia

Vreme je za užitak.

Praznična atmosfera u punom je jeku, Nova godina je pred vratima, što znači i dovoljno vremena za uživanje sa najmilijima.

A jedan od najboljih način da se provede kvalitetno vreme je, između ostalog, dobar film.

PROČITAJTE JOŠ...

Za vas smo izvukli nekoliko naslova koji se bave tematikom sporta, a koji bi mogli da vas oduševe u ove praznične dane.

Hustle (2022)

Iako je ime Adama Sendlera u sklopu sportske priče malo čudno (iako je imao odlične uloge – „Rudy“, „Waterboy“, „The longest yard“), ovog puta na red je došla košarka.

U filmu se pojavljuje Boban Marjanović, glavna uloga je namenjena Huanču Ernangomezu, a priča je vezana za momka kog Sendler otkriva na terenu za basket. Ne najbolji svih vremena, ali zanimljivo novo šitov za ljubitelje košarke.

The Damned United (2009)

Pre Mančester junajteda, Sitija, Liverpula… bio je jedan Lids. A na njegovoj klupi sedeo je čovek po imenu Brajan Klof. Sve je slutilo na idilu, ali je umesto toga usledio pakao zbog čega je taj tim poneo naziv – „ukleti Junajted“.

Bloodsport (1988)/The Quest (1996)/Lionheart (1991)/Kickboxer/Only the strong (1989)

Žan Klod Van Dam, turniri u borilačkim veštinama, i samo jedan pobednik.

Premisa je ista, vaš je izbor koji ćete odabrati – mada ni neki maraton nije loša ideja. Jedno je sigurno – adrenalin će proključati.

Field of dreams  (1989)

Klasik sa Kevinom Kostnerom u glavnoj ulozi. Emotivna, jaka priča i prelepa poenta uz poučnu priču – ovo morate da pogledate.

Friday Night Lights (2004)/Any given Sunday(1999)

Sve u životu ima kraj. Ponekad je taj kraj bajkovit, ponekad bolan… Film iz 2004. godine prati jedan tim iz srednje škole i momke koji igraju poslednju utakmicu u životu. Sa druge strane, Any given Sunday donosi jedan od najboljih govora u istoriji filmova u režiji čuvenog Al Paćina.

Creed 

Nastavak priče o učeniku Rokija Balboe i sinu Apoloa Krida, Adonisu. Za ljubitelje boksa – obavezno štivo. A i idealna prilika da ponovite sve one koji su njemu prethodili – jer kad nije pravo vreme za Rokija?

Need for speed/Born to race/Redline/Fast track: No limits/Torque/Biker Boyz

Ponekad je potrebna neka doza automobilskog adrenalina – a ovi filmovi koji se bave trkanjem su sasvim solidna opcija. Nisu najbolji na svetu, ali dovoljno su dobri da proradi krv.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar