Foto: EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković analizirao je težak poraz od Argentine u osmini finala Svetskog prvenstva u odbojci.

Srbija je poražena od Argentine u tri seta, 25:23, 25:21 i 25:23 i ostala je, posle tri pobede u grupi, bez borbe za medalje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nažalost, Argentina je bila bolji rival od nas, u tri seta su nas pobedili. Bio je to težak meč za nas. Teško smo osvajali poene, naročito u brejk fazi. Bili smo suviše nervozni, hteli smo servisom mnogo više nego što možemo protiv tako tehnički dobre ekipe. Ušli smo u gubitak ritma, neke svoje šanse u prvom i drugom setu smo gubili brzo i nismo osvajali poene u pravom trenutku. Argentina je bila bolja u odbrani, čak i u neki elementima bloka. Nismo imali rešenja za prvi tempo. Oni su pravili aseve i poene u pravom trenutku“, analizirao je selektor Kolaković.

Kaže da je bilo veoma iscrpljujuće, a podsetio je i na jednu sudijsku odluku koja mu se nije dopala.

„Videli ste koliko smo bili nervozni i nekih sudijskih odluka, kad nam nisu dali video proveru, a jeste bio ključan trenutak na 20:19 i bilo je pecanje. Ali, jednostavno kad igrate protiv Argentine, uvek je teško, igra se na poen i odluči nekoliko situacija. Imali smo svojih šansi. Čak su nam neke lopte, koje nije trebalo da padnu, pale, ali suština je da je Argentina bila bolja“, objasnio je Kolaković.

BONUS VIDEO: Odbojkašice Srbije osvojile bronzanu medalju u Ligi nacija 2022

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare