Sportske igre mladih
Foto: SIM Srbije/Milica Kuburović

Sportske igre mladih (SIM) i definitivno počinju, nakon što je danas Priboj svečano proglašen za grada domaćina sezone 2020.

Ceremonija proglašenja, na kojoj je predstavnicima opštine Priboj uručena Zlatna povelja, upriličena je u sali Doma kulture, čime je otpočela kampanja pod nazivom „Priboj te zove“.

Ovaj događaj je bio planiran za 17. mart, kada je trebalo da se održi svečana akademija uz bogat kultulno-umetnički program, ali su organizatori, zbog proglašenja vanrednog stanja u našoj državi, bili primorani da taj skup odlože.

PROČITAJTE JOŠ

Budući da su i dalje na snazi mere Vlade Republike Srbije propisane radi zaštite od širenja pandemije, svečanost ni ovog puta nije mogla da bude realizovana u skladu sa prvobitnim planovima, već su praćena upustva Vlade Srbije.

Upravo zbog toga će i tačan datum ceremonije otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Priboj 2020. biti naknadno saopšten, a očekuje se da to bude u toku juna meseca.

Kako ističu zvaničnici Igara, program će, kada se za to budu stvorili uslovi, biti priređen u skladu sa merama i preporukama nadležnih institucija, a u planu je da se tada u Priboju održe SIM sportski dan, koncert na trgu FAP-a, kao i spektakularni vatromet, koji po tradiciji Igre organizuju u svim gradovima domaćinima.

„Grad Priboj nestrpljivo čeka početak Igara. Kod nas se gotovo svakodnevno priča o Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih. Ovo je velika priča, Igre spajaju region i tu su pre svega za decu. Afirmacija i razvoj sportskih vrednosti, i bavljenjem decom su nešto za čim svi stremimo. Kroz Igre deca treba da uživaju i da šire prijateljstvo širom naše Srbije ali i van granica“, istakao je predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović.

Zanimljivo je i to da će se ove godine, prvi put od osnivanja Igara u Srbiji, u Priboju održati i državna prvenstva u tri sportske discipline, za razliku od prethodnik kada je finala u svih 10 sportova održano u Beogradu.

Ove godine će se u Priboju održati državna prvenstva u atletici (trka na 60 metara za dečake i devojčice, za dve uzrasne kategorije: 2009. i mlađi i 2011. i mlađi), u igri između dve vatre, koja je zaštitni znak Igara u celom regionu (za 2011. godište i mlađi), kao i u malom fudbalu za dečake (uzrast 2009. i mlađi).

„Veliko hvala opštini Priboj na tome što je postala deo SIM porodice u 2019. godini i što smo najlepšu sportsku priču, u interesu dece Priboja, Srbije i regiona, veoma uspešno realizovali. Hvala vam što ste prepoznali značaj naše manifestacije. Hvala vam na podršci i posebno hvala na tome što ste istinski zavoleli Igre. Koristimo priliku da vam se zahvalimo i na dva priznanja, koja je za 2019. godinu dobila naša organizacija od strane Sportskog saveza Priboj, naših tehničkih partnera koji su od prvog dana postali i naši istinski prijatelji. Visoki pokrovitelj Igara od osnivanja u našoj zemlji je Vlada Republike Srbije, a najveći doprinos Igrama pružio je i danas pruža Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije“, rekla je predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Ivana Jovanović, koja je dobila povelju zaslužnog građanina Priboja, koja je tek po drugi put dodeljena u istoriji ove opštine.

PROČITAJTE JOŠ

S obzirom na to da je Priboj grad atletike, specijalni gost na ceremoniji održanoj u Priboju bio je i Slobodan Branković, nekadašni atletičar, rekorder i reprezentativac, a sada direktor Srpskog atletskog saveza.

„Ovo je predivna priča za mlade celog regiona. Počastvovan sam što sam pozvan da uveličam skup, pogotovo što znam da je i atletika na program ove velike manifestacije. Ivana Jovanović sa svojim timom ovo zaista sjajno organizuje u Srbiji. A moram da kažem da sam imao tu čast i priliku da pre nekoliko godina budem na Svečanom otvaranju Sportskih igara mladih u Kikindi. Veoma mi je drago što se sve ovo događaja baš u Priboju, koji voli atletiku i sport. I moram da se zahvalim i lokalnoj samoupravi i Sportskom savezu Priboja, koju su podržavajući ovaj projekat, jer to je pravi pokazatelj da brinu za budućnost naše dece, o svojim naslednicima, o onoj populaciji za koju svi živimo“, istakao je Branković.

Posebno važan trenutak na svečanosti u gradu domaćinu ovogodišnjih Igara svakako je bio onaj kada su Viktor, maskota Igra, Lazar Rvović, Slobodan Branković, Filip Komarica i Ivana Jovanović, zajedno pokrenuli softver i zvanično otvorili onlajn prijave za takmičenja na sajtu igremladih.rs.

Dečaci i devojčice širom Srbije imaju priliku da, kao i prethodnih godina, na portalu www.igremladih.co.rs odaberu sport i grad u kome žele da se takmiče i da popune svoju prijavu. Organizatori kažu da će prijavljivanje trajati 24/7 sve do dana početka takmičenja u izabranom gradu za dati sport.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)