Aleksandar Šoštar, legendarni vaterpolista i dugogodišnji funkcioner VK Partizan, i dalje vodi borbu za očuvanje tog kluba.

On je gostujući u jutarnjem programu TV Nova S, „Probudi se“, govorio o aktuelnim okolnostima.

PROČITAJTE JOŠ

Upravni odbor, sa njim na čelu, nedavno je morao da održi sednicu u kafiću, pošto su prostorije kluba bile zaključane.

„Ja sebe mogu da nazovem predsednikom Upravnog odbora i to je povrđeno sa dve odluke nadležnih organa. Sve što se dogodilo proteklih dana je velika sramota, generalno za VK Partizan, a najviše za ljude koji su se zaključali i sedeli sa druge strane“, rekao je Šoštar.

On je naveo da su se od sredine prošle godine u klubu „pojavili neki ljudi“, te dodao da je i tada rekao da su vrata kluba otvorena svakome ko želi da pomogne.

„Rekao sam da ja više neću biti predsednik UO ako se pojavi neko ko može bolje. To i danas ponavljam“.

Aktuelna kriza u klubu je počela 2. decembra, kada je uprkos izlasku predsednika Skupštine Zorana Avramovića i Šoštara sa sednice, ona održana, uz donošenje odluka o njihovoj smeni.

„Ja sam ranije podneo zahtev Gradskom sekretarijatu za omladinu i sport za inspekcijski nadzor jer predsednik Skupštine nije mogao da dobije spisak članova Skupštine, što je značilo da nešto nije u redu i da se nešto spremam. Klika pod vođstvom direktorke Tatjane Rakas je nastavila sednicu i nastao je kompletan cirkus“.

Odluke donete na toj sednici su poništene odlukom Gradskog sekretarijata, ali Šoštar navodi da se direktorka kluba ponaša u skladu sa odlukom koja joj odgovara.

Bivši član Partizana je i aktuelni ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

„Ja sam Vanjom imam kontakt i to je normalno, pre nego što je postao ministar i posle. Veliki napor je uložio da pomogne Partizanu, to što se bavio vaterpolom je dodatno opterećenje da pokuša da reši problem, ali niko ne može da radi mimo ovlašćenja, ni on ni drugi. Ministarstvo je radilo po zakonu i odbilo je žalbu na prvostepenu odluku Gradskog sekretarijata o poništavanju odluka donetih na Skupštini 2. decembra“.

On je apostrofirao i ulogu direktorke kluba.

„I pre 2017. je bila u klubu, tada je postala direktor. Stigla je u klub na preporuku Novaka Nedića, koji jeste partizanovac i ja sam video najbolju nameru da se pomogne klub. Od toga nije bilo ništa. Ja nisam imao utisak da se radi o stranačkom postavljenju. Shvatio sam da je ona došla da pomogne administrativno i finansijski, od toga nije bilo ništa, a od 2. decembra je počela da se bavi i sportskim delom. Bilo je pokušaja i ranije, ali se sportski sektor odbranio. Ne može VK Partizan da funkcioniše po sistemu, ako smo dobri, tvoje dete može da igra…“

Šoštar je istakao da je veliki broj dece napustio klub zbog nemogućnosti treniranja i činjenice da je bazen na Banjici radio svega nekoliko dana tokom decembra i januara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare