Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Aleksandar Šoštar, predsednik VK Partizan smenjen u decembru prošle godine na sednici bez kvoruma, održao je sednicu Upravnog odbora ispred prostorija kluba na Banjici koje su bile zaključane.

Bivši reprezentativni golman krajem prethodne godine je smenjen, a na njegovo mesto je imenovana Tatjana Rakas. Šoštar ovakvu odluku nije želeo da prihvati, pa je uz članove Upravnog odbora koji su mu pružili podršku nastavio sa radaom. Epilog je sednica Upravnog odvbora koja je održana ispred prostorija kluba i na kojij je doneta odluka da se u što kraćem roku sazove Skupština Partizana.

„Imali ste prilike nažalost da vidite da se ovaj cirkus, koji traje sedam meseci nastavlja. Time što jedan jedini legitimni Upravni odbor nije mogao da bude održan u prostorijama kluba. Da li ima nekoga unutra ili nema, to je na nekom drugom da utvrđuje, nismo mogli da uđemo u prostorije kluba, bez obzira na to postoji rešenje Gradskog sekretarijata za omladinu i sport, kojim je potvrđeno drugostepeno rešenje Ministarstva omladine i sporta. Očigledno da neka nova garnitura na čelu sa Tatjanom Rakas, ne priznaje ništa što legitimni organi ove države urade. Zato sam i rekao da se cirkus nažalost nastavlja“, rekao je Šoštar za Nova.rs nakon sednice.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što su naišli na zaključana vrata, članovi Upravnog odbora su održali u obližnjem kafiću.

„Bio sam spreman na to, i sa članovima Upravnog odbora, njih petoro što je dovoljno za kvorum, uprkos svemu održao sednicu. Jednoglasno smo doneli neke vrlo jednostavne odluke. Ništa nije sporno kada čovek hoće normalno da se ponaša. Da se postupi po nalogu koji stoji u rešenju Gradskog sekretarijata za omladinu i sport. Da se da predlog predsedniku Skupštine gospodinu Avramoviću da zakaže vanrednu sednicu Skupštine, na kojoj će se, kako isto stoji u rešenju, glasati o poverenju svim ogranima u klubu – direktoru, predsedniku Nadzornog odbora, Nadzornom odboru, predsedniku Upravnog odbora, Upravnom odboru, predsedniku Skupštine… Neophodno je da se Skupština sazove u najkraćem mogućem roku. Da se u sledećih nekoliko dana utvrde ti konačni spiskovi, koji jesu bili sporni kad je u pitanju organizacija one Skupštine koja je bila 2. decembra“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Šoštar se potom osvrnuo i na druge probleme unutar kluba.

„Postoje različiti problemi, daju se da informacija iz kancelarije kluba da su naša deca u karantinu, da naša deca ne treniraju, da ne mogu da se takmiče. Što nije tačno, pošto naša deca treniraju, ali na osnovu tog pisma ne mogu da se takmiče. To sigurno da nije u interesu VK Partizan, izazvalo je buru negodovanja od strane roditelja, što je potpuno normalno jer deca treniraju. Poštujući sve one zakonske odredbe vezano za zaštitu od koronavirusa. Zaista ne mogu da ponavljam, da dođem do toga šta je cilj svega toga, sem da je cilj da sva deca odu iz Partizana i da ništa više ne valja. Iskoristio bih priliku da na ovaj način apelujem na sve roditelje, svu decu i sve trenere da izdrže još malo, nažalost. Mi smo Upravno odbor radili ispred prostorija kluba, jer mislim da će neke stvari da se dese, vrlo brzo će klub da se vrati u zakonske tokove i da počne normalno da radi“, istakao je Šoštar.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar