Foto: Printscreen/Youtube

Roni O'Saliven, petostruki svetski prvak u snukeru, rekao je da je prisustvo publike na Svetskom prvenstvu nepotreban rizik u jeku pandemije koronavirusa.

Tokom pandemije koronavirusa u Velikoj Britaniji do sada umrlo je najmanje 45.000 ljudi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Jednostavno mislim da je to nepotreban rizik. Mislim da ne želite da rizikujete živote. Kada pogledate zdravstveni sistem pomislite da je ovo kao rat, koliko su izloženi i gledate kroz šta prolaze. Najvažnije je uraditi bilo šta što bi im otklonilo stres“, rekao je O’Saliven za radio BBC.

Britanska vlada je prošle nedelje objavila da je Svetsko prvenstvo u snukeru jedno od tri sportska takmičenja na kojima će se isprobati bezbedan povratak publike, u sklopu popuštanja mera u vezi sa koronavirusom, od 1. oktobra.

„Ako dođem do te tačke da osećam nelagodu, onda očigledno nema smisla igrati. Nadam se da neću tako osećati, da ću biti tamo i da ću uživati“, naveo je O’Saliven, jedan od najboljih igrača svih vremena.

Svetsko prvenstvo na Krusiblu u Šefildu trebalo je da počne krajem aprila, ali je zbog pandemije odloženo za 31. jul i trajaće do 16. avgusta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar