Foto: Twitter/coronadosbox#Screenshoot

Neverovatna greška sudija izavala buru.

Beograd je u petak bio domaćin velikog bokserskog spektakla jer je održan meč između bivšeg svetskog prvaka Murata Gasijeva i Ameikanca Karlosa Velča koji je nokautom rešio ruski bokser.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, veliku kontorverzu je izazvala jedna od uvodnih borbi u supersrednjoj kategoriji.

U meču između velikog favorita, ruskog boksera Aslambeka Idigova koji je imao skor od 21 pobede bez poraza, i Argentinca Abrahama Gabrijela Buonariga, došlo do iznenađenja kada su sudije proglasile pobedu momka iz Južne Amerike.

Oni su u prvom trenutku Buonarigu dodelili pobedu podeljenom odlukom, a sudija u ringu Radoslav Milutinović podigao je njegovu ruku na proglašenju.

Argentinac je počeo da slavi najveću pobedu karijere u prvoj borbi koju je imao van granica svoje zemlje.

Ali, onda je usledio obrt.

Supervizor je proverio sudijsko bodovanje i uvideo da je došlo greške u proračunu, prema zvaničnom saopštenju organizatora. Promena je značila da je podeljenom sudijskom odlukom do pobede došao Idigov.

Sudije Aleksandar Knežević i Radenko Tadić bodovali su 95:94 za Čečena koji boksuje za Rusiju, a Jovana Ugrenović 98:91 za Argentinca.

To je izazvalo burnu rekaciju Buonariga koji se oglasio na društvenim mrežama.

On je zatražio od ljudi koji su gledali borbu da mu pošalju fotografije na kojima se vidi kako mu sudija podiže ruku kao pobendiku meča dok je ogrnut zastavom svoje zemlje.

„Molim vas da mi pošaljete fotografije. Žele da nas prevare. Posle proglašenja pobednika Rusi su ušli u ring i rekli da ja nisam pobedio“, napisao je Buonarigo i potom okačio sliku uz komentar „Sramota“.

Međutim, usledila je i rekacija sa druge strane.

Instagram profil koj iprati rezultate čečenskog sporta objavio je snimke sa borbe u kojima se vidi da je i Idigov i te kako zadavao udarce.

„Pravda je pobedila – sudijska komisija je pregledala odluku sudija posle meča Aslambeka Idigova i Abrahama Gabrijela Buonariga. Borba je održana u okviru priredbe Bitka za Kalemegdansku tvrđavu, a predstavnik kluba RSK Ahmat bio je dominantan tokom meča. Na snimku se vidi kako ga je nekoliko puta Čečen poslao u nokdaun, ali su sudije i pored toga nakon poslednjeg gonga dodelile pobedu Južnoamerilkancu. Sudijska komisija je preračunala bodove i promenila odluku, pa sada Idigov ima skor 22-0 u profesionalnom ringu i aktuelni je evropski šampion u verzijama IBF i WBO.“

Ovaj snimak podelio je i borac iz Groznog. Meč je zvanično zaveden kao pobeda Idigova.

BONUS VIDEO Krenula na kik-boks, završila u MMA: Marina Spasić o razlozima bavljenja „krvavim sportom“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)