Uroš Bregar, Foto: Starsport

Težak zadatak je pred reprezentacijom Srbije.

Rukometašice Srbije će igrati sa Slovenijom meč 3. kola Evropskog prvenstva od 18 sati u utorak, 8. novembra.

PROČITAJTE JOŠ

Samo pobeda naše reprezentacije vodi u drugu fazu takmičenja, ukoliko Danska osvoji bod ili savlada Švedsku. Srbija je u prvom kolu poražena od Švedske (27:21), a u drugom od Danske (34:21).

Selektor reprezentacije Srbije Uroš Bregar kaže da će igračice učiniti sve da dobiju meč sa Slovenijom.

„Nakon analiza koje smo obavili tokom noći, imamo najveće probleme sa organizacijom napada. Pravimo dosta grešaka i sa igračem više. U organizaciji napada je čitav pritisak na Kristini Liščević i to je teško. Na poslednjoj utakmici moramo da joj pomognemo, da nađemo neka nova rešenja i to je prvi zadatak za utakmicu sa Slovenijom“, rekao je Bregar.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Srbija je prošle godine pobedila Sloveniju 31:25 na Svetskom prvenstvu.

„Što se mene tiče uradićemo sve da dobijemo ovu utakmicu. Biće teško, Slovenija je veoma motivisana zbog igre na domaćem terenu, a mi moramo da uradimo mnogo bolji posao od onoga što smo pokazali do sad. Slovenija je u prvoj utakmici na takmičenju igrala fenomenalno, iskoristila loš dan Danske, iskoristili su priliku koja im je bila pružena i dobili dva boda“, naveo je selektor Srbije.

Ponovo je istakao da Srbija ima veoam tešku grupu na Evropskom prvenstvu.

„Danska i Švedska na svakom takmičenju završavaju među pet najboljih selekcija. Bilo nam je zaista teško u prva dva kola, jer nemamo dovoljno rotacija koje bih želeo kao trener. Mi moramo da budemo bolji i želeo bih da u poslednjoj utakmici u ovoj grupi pokažemo drugačije lice“, zaključio je Bregar.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Gluvi rukometaši Srbije na pobedničkom postolju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar