Toni Đerona, selektor rukometaša Srbije, grli svoje igrače posle pobede
Đerona odmah zvao Pešmalbeka kad je postao selektor, Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao jeda očekuje teško Evropsko prvenstvo, da pritisak postoji, ali da veruje u ekipu i stručni štab.

„Kada nastupaš za Srbiju i igraš na Evropskom prvenstvu pritisak postoji, ali mislim da smo uradili dobre stvari u prethodnom periodu i imam mnogo poverenja u tim, stručni štab i u igrače i u način kojim su pristupili utakmicama. Sigurno neće biti lako takmičenje, ali kada si na ovom nivou i kada želiš da postigneš nešto, pritisak je uvek prisutan“, rekao je Đerona.

PROČITAJTE JOŠ

Evropsko prvenstvo održaće se od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj, a Srbija će igrati u Segedinu u Grupi C sa Ukrajinom, Hrvatskom i Francuskom.

Đerona je rekao da trenerima nije lako zbog situacije sa koronom, pošto brzo mogu da se poremete planovi i pripreme zbog zaraženih igrača, kao što je sada slučaj u timu Francuske.

Govoreći o Ukrajini, selektor je rekao da ta selekcija sada ima novi tim i novog trenera i da će se truditi da o njima prikupi što više informacija. Dodao je da mnogo poštuje Ukrajinu i da će njegov tim morati da pruži sve od sebe kako bi pobedio u prvom meču na turniru.

„Veoma je važno da ostvarimo dobar rezultat i dobro počnemo takmičenje. Posle toga sledi Hrvatska, reprezentacija koja se podmlađuje, ali ima igrače kao što su Cindrić i Duvnjak koji mogu da naprave razliku u bilo kom trenutku. Imaju snažan tim. Sa novim trenerom igraju na malo drugačiji način nego ranije. Ali sigurni smo da ćemo biti spremni i dati 100 odsto u ovom derbiju protiv Hrvatske“, naveo je Đerona.

On se osvrnuo i na foavorita u grupi.

„Francuska je u međuvremenu osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i imam veliko poštovanje za njih bez obzira u kom će sastavu nastupati. Sigurno će biti težak i veoma važan meč, ali razmišljamo korak po korak, prvo smo koncentrisani na dve prijateljske utakmice protiv Nemačke, ali naravno svi radimo na pripremi utakmica za Evropsko prvenstvo“, dodao je on.

Srpski tim će pre početka Evropskog prvenstva odigrati dve kontrolne utakmice protiv Nemačke na gostujućem terenu, 7. i 9. januara.

„Nadam se da ćemo ih odigrati, jer u ovoj situaciji sa korona virusom nikad se ne zna. Tokom ove nedelje fokusiraćemo se na fizičku pripremu rukometaša jer pojedini igrači su bili slobodni i po 10 dana. Narednih dana ćemo raditi na sebi, pripremati taktiku, napad i odbranu za jakog protivnika kao što je Nemačka i mislim da će to biti dobra priprema za prve tri utakmice koje nas očekuju u Madjarskoj“, rekao je Đerona.

BONUS VIDEO Zalet rukometaša na EURO 22

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar