Foto youtube.com

Nikola Jokić nije bio milostiv prema Klipersima, a naročito je težak zadatak imao Ivica Zubac.

PROČITAJTE JOŠ

Denver je pobedio Kliperse sa 103:100 uz 26 poena i 22 asistencije Nikole Jokića, koji je dovodio hrvatskog košarkaša do ludila.

Često je Zubac frustrirano širio ruke u neverici, kada je video kako lopta lagano prolazi svuda kada Jokić reši da asistira ili šutira.

Jokić je imao i tri blokade, a jednom je baš Zubac bio žrtva jednog duela u kom je završio na parketu.

Nervirao se i tražio od sudija faul, ali uzaludno, partija je podsetila i na njegovu izjavu u davnašnjem gostovanju Podkast inkubatoru.

„Možeš ti gledati njegove poteze iz prethodnih utakmica, u koju stranu ide, šta najviše voli da radi, koji okret… Ali kad dođe utakmica to se dogodi i onda nemaš puno vremena za razmišljanje. On je sigurno jedan od najtežih za čuvanje. Sve vreme misliš da igraš dobro odbranu protiv njega, stalno misliš kao dobro je i onda on postigne šut preko tebe koji je pretežak, ali koji on pogađa. Teško možeš šta bolje da uradiš, ali on je toliko talentovan da mislim da nema nikog u NBA koji može da ga čuva. A onda kad odeš da ga udvojiš vidi sve na terenu, ima u proseku 10 asistencija, naći će otvorenog igrača uvek. Nekad je bolje da ga pustiš da postigne 40 poena, nego da spakuje 15 asistencija. Moraš da izabereš šta će da te ubije“, rekao je Zubac.

Pogledajte i kako je nastradao Zubac:

BONUS VIDEO Jokićev drugar o Nikolinom početku i basketu iz detinjstva

NBA rezultati

Klivlend – Toronto 144:99

Sakramento – Memfis 102:127

Vašington – Filadelfija 96:117

Oklahoma – Pelikans 117:112

Spars – Detroit 144:109

Čikago – Indijana 113:105

Klipers – Denver 100:103

BONUS VIDEO Golovi sa utakmice između Mančester sitija i Lestera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar