Foto:REUTERS/Marko Djurica

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić nije potpuno zadovoljan izdanjem svog tima na startu Svetskog prvenstva u Mađarskoj.

Srbija je u prvom meču grupe D u Segedinu pobedila Sjedinjene Države sa 17:13 i savladala je najtežu prepreku u grupi gde su još Australija i Kazahstan.

PROČITAJTE JOŠ:

Dušan Mandić je sa četiri gola bio lider srpskog tima, koji za dva dana igra protiv Australije.

„Imali smo velike oscilacije u prve dve četvrtine. Bili smo izuzetno tromi, mlohavi, primili smo mnogo golova iz igre. Od Olimpijskih igara nismo primili 13 golova, još od Španije i Hrvatske. Ostvarili smo pobedu, a sada sledi pripremni period za četvrtfinale, to je taj deo koga smo rekli da se plašimo. Videćemo na koji način ćemo kroz tih nedelju dana napraviti formu za četvrtfinale“, rekao je Savić na konferenciji posle meča.

On je istu primedbu vaterpolistima izrekao i na tajm-autu u drugoj četvrtini. Sada već može da se razmišlja i o sledećem rivalu.

Foto: EPA-EFE/Sandor Ujvari

Srbija se ukršta sa grupom B, gde su olimpijski vicešampioni Grci, Hrvati, Nemci i Japanci. Japan za sada ima pobedu nad Nemačkom, pa je prvi, pošto su Hrvati i Grci remizirali.

„Grčka i Hrvatska su igrali 8:8, oni će, verovatno, da jure gol razliku. Zavisi za koga. Moramo da se okrenemo nama. Bilo je izuzetno loših momenata, imamo vremena za popravke i u narednom periodu ćemo raditi na tempiranju forme“, dodao je selektor.

Nije hteo da komentariše dobre aspekte igre i kratko je zaključio: „Nikada nisam zadovoljan“.

BONUS VIDEO Tucak: Deki Savić – gospodin i grdosija s dečačkim osmehom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar