Foto: Rvački savez Srbije

Rvački savez Srbije je u društvu ministara i predstavnika Vlade Srbije, predsednika Svetske rvačke federacije, rvačkih šampiona, sportskih radnika, partnera i prijatelja obeležio istorijske uspehe u 2022. godini.

Takođe, najavljena je i organizacija Svetskog prvenstva kome će i naredne godine domaćin biti Beograd, čime će se upisati u istoriju svetskog rvanja kao prvi grad koji je dve godine zaredom bio domaćin šampionata sveta.

PROČITAJTE JOŠ

„Ova godina bila je od izuzetnog značaja za srpski sport i srpsko rvanje”, poručio je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Kao cilj za sledeću godinu istakao je norme za Olimpijske igre u Parizu 2024.

“Ostvarili smo istorijske rezultate i Srbiju na najsjajniji način definisali kao svetsku rvačku velesilu. Pokazali smo da smo vrhunski rvači, ali i odlični organizatori ovako velikog i zahtevnog takmičenja kao što je Svetsko prvenstvo. Ponosan sam na rezultate, a od iduće godine očekujem da bude još uspešnija. Najvažnije su nam norme za predstojeće Olimpijske igre u Parizu i na tome ćemo vredno i posvećeno raditi“, zaključio je Trajković.

BONUS VIDEO Zbunjena lepotica na tribinama nasmejala sve nakon Novakove greške