Foto: FoNet/FIVB

Veliki izazovi su pred našim odbojkašima i odbojkašicama

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije prvi meč u grupi A na Evropskom prvenstvu sledeće godine odigraće krajem avgusta protiv Švajcarske, saopštila je Evropska odbojkaška federacija (CEV).

U saopštenju OSS se navodi da će taj meč, iako nije precizirano, biti odigran u Peruđi 30. avgusta. Srbija će drugu utakmicu odigrati dan kasnije protiv Belgije, a treću 1. septembra protiv Italije, takođe najverovatnije u Peruđi.

Sledi seoba u Ankonu, gde će se naša selekcija 4. septembra sastati sa Estonijom, a dan kasnije Srbija će igrati protiv Nemačke. Satnica će naknadno biti objavljena.

PROČITAJTE JOŠ:

Po nezvaničnim informacijama, EP će otvoriti 28. avgusta Italija i Belgija utakmicom u Rimu. Poslednje utakmice u A grupi će biti odigrane 6. septembra.

Plasman u osminu finala izboriće po četiri najbolje reprezentacije iz svake grupe.

EP će biti odigrano od 28. avgusta do 16. septembra naredne godine u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

Odbojkašice Srbije igraće na EP 2023. u A grupi u Gentu sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom.

PROČITAJTE JOŠ:

CEV je saopštio raspored utakmica, pa će Srbija prvi meč odigrati 18. avgusta protiv Ukrajine, drugi dva dana kasnije protiv Slovenije. Naša selekcija će se 21. avgusta sastati sa Poljskom, a dva dana kasnije igraće sa Mađarskom.

Srbija, koja je aktuelni vicešampion Evrope, poslednji meč u grupi odigraće 24. avgusta protiv Belgije. Satnica će naknadno biti objavljena.

EP će biti odigrano od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji. Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe.

BONUS VIDEO Izjava odbojkašice Tijane Bošković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar