Uroš Stevanović
Uroš Stevanović; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nova era srpskog vaterpola je i zvanično počela.

Uroš Stevanović, selektor vaterpolista Srbije, saopštio je prvi spisak od kada je na čelu nacionalnog tima.

Ovaj dokazani trener će imati težak zadatak da „popuni cipele“ Dejana Savića, a za američku turneju je odlučio da pozove 18 igrača.

PROČITAJTE JOŠ

Najviše poziva je stiglo na adresu Novog Beograda i Radničkog iz Kragujevca. Šest igrača stiže iz Novog Beograda, a pet iz Radničkog. Na spisku nema Dušana Mandića koji se dogovorio sa selektorom da preskoči prvo okupljanje reprezentacije.

Uroš Stevanović je napravio jednu izmenu u odnosu na preliminarni spisak. Nema Nikole Lukića iz Radničkog, dete Partizana neće ići „preko bare“, ali hoće Ognjen Stevanović.

Vuk Milojević je pozvan iz Zvezde, dok je Marko Dimitrijević iz Partizana dobio priliku da nastupa pod reprezentativnom kapicom.

“Pred nama je prvo okupljanje posle Evropskog prvenstva u Splitu. Očekuje nas dvokružni turnir sa Amerikancima i Špancima. Konačno ćemo biti zajedno, imaćemo malo vremena da radimo i uspostavljamo sistem za ono što nas očekuje u narednoj godini”, rekao je selektor Uroš Stevanović pred odlazak u Ameriku.

Srbija igra protiv SAD 28. decembra u 19.00, zatim protiv Španije dan kasnije u istom terminu, a 30. decembra je pauza za naš tim. Prvog januara će Španija i Srbija opet odmeriti snage, a dan kasnije „delfini“ igrati protiv SAD. Poslednji meč grupe igraće SAD i Španija 3. januara u 19.00.

Spisak vaterpolista za američku turneju.

Golmani: Branislav Mitrović (Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Radoslav Filipović (Novi Beograd).

Bekovi – Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički).

Spoljna linija – Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Filip Janković (Radnički), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Marko Radulović (Radnički), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Dimitrijević (Partizan), Vasilije Martinović (Novi Beograd).

Centri – Nemanja Ubović (Ferencvaroš), Nemanja Vico (Radnički), Đorđe Lazić (Breša).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar