Anđela Janjušević protiv Poljske; Foto: IHF

Rukometašice Srbije pobedile su reprezentaciju Poljske sa 25:21 (16:13) na startu Svetskog prvenstva u Španiji, a selektor Uroš Bregar smatra da je ključ trijumfa bio u odbrani.

„Mislim da smo u prvih deset minuta ušli u utakmicu sa baš dobrom energijom, što je i bio plan, da odigramo dobro odbranu, znali smo da će to biti ključ do uspeha. Promašili smo neke šuteve u prvom poluvremenu, mogla je da bude i veća razlika, na kraju je bilo samo tri gola. U drugom poluvremenu smo imali pad koji ne bi smeo da se dogodi, ali baš sam srećan što smo se vratili, odigrali dobro utakmicu do kraja, dobro u odbrani, tako da smo prilili samo 21 gol“, kaže Bregar.

PROČITAJTE JOŠ

Najefikasnija u pobedi Srbije nad Poljskom sa sedam golova bila je Anđela Janjušević.

„Imali smo uspona i padova, ali mislim da je to i normalno jer prvi put nastupamo u ovako mladom sastavu. Definitivno smo igrale kao tim i mislim da nam je to na kraju i donalo pobedu. Htela bih ovu pobedu da posvetim našoj Sanji (Radosavljević prim.aut) koja nije sa nama zbog povrede i isto tako ostalim devojkama koje nisu tu, a za koje znamo da su svim srcem uz nas“.

Debitant u seniorskoj nacionalnoj selekciji, Nataša Lovrić, dva puta je zatresla mrežu Poljakinja.

Nataša Lovrić debitovala protiv Poljske; Foto: IHF

„Prvo bih želela da čestitam svim devojkama, bilo je veoma bitno da otvorimo ovo prvenstvo sa pobedom, to smo i uradile i veoma sam ponosna. Ovo je moj prvi nastup za reprezentaciju i naravno da sam presrećna, osećaj je neverovatan“, ističe Lovrić.

Rukometašice Srbije u 2. kolu B grupe na Svetskom prvenstvu igraće protiv Kameruna, u nedelju od 20.30, a u utorak sa Rusijom u istom terminu.

Grupa B, 1. kolo:

Srbija – Poljska 25:21 (16:13)

Rusija – Kamerun 40:18 (17:10)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Milica Mandić oduševljena zbog murala u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar