Nemanja Ilić, Rukometna reprezentacija Srbije
Nemanja Ilić; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Rukometaši Srbije pobedili su u gostima Slovačku sa 32:21, u prijateljskom meču u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Slovačka je bolje započela susret i brzo stigla do 3:0, ali su naši momci ubacili u brzinu više i stiglo do 5:5. Sredinom poluvremena su stigli do prednost koju su sačuvali do kraja susreta.

Na poluvremenu je bilo 14:11, a izabranici Tonija Đerona stižu do 20:14, a zatim i do 26:17 nakon serije od 4:0.

Žikica Milosavljević, pomoćni trener Srbije, analizirao je greške koje su napravljene, ali i istakao da je najbitniji novi trijumf.

„Imali smo loš početak, 0:3 i to sve zbog grešaka u napadu. Ono što je bilo zadovoljavajuće je što smo se posle prvog tajm-auta malo „probudili“ i zaista na pravi način odradili odbrambene zadatke koji su bili na visokom nivou. Bilo je grešaka u igri sa igračem više, danas u tim situacijama nismo uspeli da damo ni jedan gol i bilo je nekoliko tehničnih grešaka koje bi trebalo ispraviti. Ono što je važno, zadržali smo duh koji smo imali od samog početka od kad je selektor Đerona na kormilu i nastavili smo sa nizom pobeda“, rekao je Milosavljević.

Danilo Radović, reprezentativac Srbije, u prvi plan je istakao dobru odbranu.

„Nakon malo lošijeg starta, uspeli smo da se podignemo, odigrali smo fantastično odbranu večeras i mislim da su onda golovi u napadu sami došli. Ovo je tek početak priprema za Evropsko prvenstvo i mislim da smo krenuli odlično.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Nemanja Ilić i Danilo Radović sa po pet pogodaka.

Kod Slovačke su Urban i Peči postigli po šest golova.

Srbija i Slovačka će odigrati još jedan prijateljski meč, a on će se igrati u subotu, u Bratislavi od 18 časova.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar