Foto: Starsport

Počelo je Evropsko prvenstvo za rukometaše u Nemačkoj, a ovog petka na teren izlaze i reprezentativci Srbije.

Rukometaši Srbije se nalaze u grupi C u Minhenu zajedno sa selekcijama Islanda, Mađarske i Crne Gore. Rukometaši će prvi meč na EP odigrati u petak, 12. januara od 18 sati sa Islandom.

PROČITAJTE JOŠ

Dva dana kasnije će od 20.30 sati sastati sa Mađarskom, a poslednji rival izabranicima Tonija Đerone biće Crna Gora 16. januara od 18 časova.

Srbija je na EP 2022. godine osvojila 14. mesto, a kao kao samostalna država osvojila je samo jednu medalju u istoriji EP i to 2012. na kontinentalnom šampionatu u Beogradu. Tada je u finalu poražena od Danske rezultatom 21:19.

Foto: AP Photo/Piotr Hawalej

„Naša grupa je najujednačenija na prvenstvu. Četiri ekipe koje u svakoj utakmici mogu da prevagnu na svoju stranu i to će sve biti teški i izazovni dueli. U drugim grupama, favoriti su izrazitiji, dok kod nas to nije slučaj. Verujem u mogućnosti svog tima, ali Island je ekipa koja ima igrače sa možda najboljim individualnim kvalitetima u napadu. Imaju dosta igrača koji mogu da naprave razliku u igri jedan na jedan. Dosta trče i drže visok tempo, ali znamo svoje prednosti i trudićemo se da ih adekvatno iskoristimo“, rekao je Toni Đerona, selektor rukometaša.

Đerona tvrdi da Srbija ima kvalitete kojima može da se suprostavi Islandu i da su oni „jasni i prepoznatljivi“.

„Verujem u adekvatnu odbranu, dobru rolu naših golmana i da uz kvalitetan napad koji možemo da pružimo, imamo čemu da se nadamo na otvaranju prvenstva“, zaključio je Đerona.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vladimir Cupara i Dejan Milosavljev.

Leva krila: Nemanja Ilić (kapiten) i Vanja Ilić.

Desna krila: Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić.

Pivotmeni: Mijajlo Marsenić i Dragan Pešmalbek.

Bekovi: Petar Đorđić, Lazar Kukić, Ilija Abutović, Marko Milosavljević, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica i Uroš Kojadinović.

BONUS VIDEO Teška povreda hrvatskog rukometaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar