Foto: Facebook / RK Novi Pazar

Navijači Crvene zvezde napravili su pometnju bez potrebe i smisla u meču četvrtog kola Arkus Superlige u rukometu kada su vređali igrače Novog Pazara.

Poznato je da ni jedni, a ni drugi navijači spomenutih klubova „nisu cvećke“, posebno kad se nađu licem u lice, ali je sve dobilo jednu novu dimenziju kada u sportu koji se trudi da vrati podršku naroda.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo to nas u kratkom razgovoru uverava Dušan Živković, marketing menadžer lige, koji kaže da je rukomet atraktivan sport i da je incident sa spornim transparentom i povicima „Ratko Mladić“ i „poturice“, bio nepotreban za bilo koga.

„Mogu da vam kažem da dan posle odigranog kola imamo sastanak na kom analiziramo šta je sve bilo i preduzećemo mere povodom te utakmice. Sve bi sada bilo ishitreno. Iskreno mislim da su Pazarci sve to pisali ‘vruće glave’ i da nastalo kao plod emocija. Ne verujem da će se to desiti. Ovo nikome ne treba, nama su najbitniji oni rezultati na terenu, a ovo sve je nepotrebno, ali dešava se“, rekao je Živković za Novu.

Pazarci su se odmah posle utakmice, završene 33:24 u korist Zvezde, bunili putem svojih naloga na društvenim mrežama i odmah su zapretili da će izaći iz lige.

U ponedeljak su održali i sastanak na kom je u načelu odlučeno da klub istupi iz lige, ali da će ta namera biti potvrđena na sastanku u četvrtak. Husein Memić, član UO Arkus lige poručio je da se „fašizam na utakmicama mora zaustaviti“.

Reagovao je i Rukometni savez Srbije, koji je osudio ponašanje navijača Zvezde.

„RSS najoštrije osuđuje svaki vid provokacije, diskriminacije i vređanja na nacionalnoj, verskoj i rasnoj osnovi, ne samo na rukometnim i sportskim manifestacijama, već i u svim sferama društvenog života. Od rukovodstva ARKUS lige očekujemo detaljni izveštaj o incidentu“, pišu iz Saveza.

U utorak je uprava lige, nakon održanog sastanka, zaključila da će pokrenuti odgovarajući postupak protiv Crvene zvezde kao organizatora i konstatovala je da je delegat meča video sporne detalje i da je meč prekinut dok se to nije desilo.

Novopazarci su tvrdili da su bili predmet uvreda svih 60 minuta, dok su iz Arkus lige istakli da su one počele oko 40. minuta meča.

Podsećamo, na transparentu koji se našao na tribinama, pisalo je: „Zemljom ovom ime tvoje večno će se oriti, protiv poturica roda svoga uvek ćemo se boriti“.

BONUS VIDEO – Tucak: Kad izgubite dete, sve ostalo je beznačajno

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar