Foto: AP Photo/Piotr Hawalej

Novi izazovi za rukometaše Srbije.

Srpski rukometaš Ilija Abutović izjavio je u ponedeljak da će dati sve od sebe u mečevima protiv Finske i Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj. Srpski rukometaši okupili su se u ponedeljak i započeli pripreme za poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za EP 2024.

Prvo mesto na tabeli Druge grupe kvalifikacija drži Norveška sa šest bodova, dok je Srbija druga sa takođe šest. Slovačka i Finska su sakupile po dva boda. Plasman na EP izboriće po dve najbolje selekcije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

„Ovo što doživljavam na poslednje dve utakmice u Srbiji je neverovatno. Prvo protiv Slovenije u Kragujevcu, potom u Novom Sadu protiv Norveške, ja to nikada nisam doživeo i to su utakmice o kojima se sanja. Pozvao bih publiku ovom prilikom da dođe u što većem broju da na pravi način završimo kvalifikacije, dok se imperativ pobede u obe utakmice i naša priprema, ne dovode u pitanje“, rekao je Abutović, prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Pročitajte još

Abutović je istakao da želi da pruži doprinos mladim igračima.

„Često razgovaram sa selektorom Tonijem Đeronom na tu temu, razume moju poziciju, ali svakako za sada sam tu, dajem sve od sebe i nadam se da će EP u Nemačkoj biti kruna ove generacije“, dodao je Abutović.

Srbija će 27. aprila gostovati u Finskoj od 18 sati, a tri dana kasnije dočekaće Slovačku u Novom Sadu.

„Srećan sam što smo ponovo na okupu, što smo svi zdravi i što spremno dočekujemo kraj kvalifikacija. Radujem se novoj prilici da igram uz ove sjajne momke. U Finsku idemo po pobedu, nikog ne potcenjujemo, ali ne bežimo ni od uloge favorita“, rekao je mladi srpski rukometaš Stefan Dodić.

On će ove godine igrati i na Svetskom prvenstvu za rukometaše do 21 godine.

„Jedva čekamo SP ovog leta i motivisani smo da opravdamo i očekivanja i pokažemo kakva smo generacija. Naš rukometni razvoj je sada prioritet, ali i rezultati ne treba da izostanu. Na taj način razmišljam i o izboru klubova gde mi Celje služi da posle Zagreba nastavim da u dobroj sredini po mene uz što veću minutažu napredujem, a to sam posebno naučio iz ishitrene odluke kakva je bila rani odlazak u Kilce“, dodao je Dodić.

Rukometaši Srbije će trenirati na „Banjici“ do odlaska za Helsinki, koji je planiran za 26. april.

BONUS VIDEO Vilagoš: Birala sam između rukometa i atletike, izabrala sam pravi put

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar