Foto: Pedja Milosavljevic/Srdjan Stevanovic/STARSPORT

Dvojica srpskih trenera Željko Obradović i njegov prezimenjak Saša našli su se na listi onih koji su najmanje ulazili u konflikte sa sudijama.

Željkov Partizan se plasirao u Top 8 Evrolige i sada se namerio da pobedi Real Madrid i ode na Fajnal for.

PROČITAJTE JOŠ:

Sašin Monako će isto to probati da uradi u mečevima protiv Makabija iz Tel Aviva, a pred te okršaje pojavila se zanimljiva informacija da je Žoc u sezoni dobio samo jednu tehničku grešku do sada.

Čovek koji je poznat po temperamentu i zapaljivim reakcijama na parketu našao se među mirnijima kad je reč o tehničkim greškama.

Obradović je sa dve tehničke takođe među onima koji nisu mnogo pravili problema sa sudijama, dok se na vrhu liste nalaze po dvojica Litvanaca i dvojica Grka.

Dimitris Itudis je pet puta dobijao tehničku, Šarunas Jasikevičus šest, Jorgos Barcokas sedam, a najviše puta je kažnjavan Kazis Maksvitis, trener Žalgirisa, koji je osam puta dobijao tehničku grešku.

Inače, Duško Ivanović, trener Crvene zvezde takođe je, poput Željka Obradovića, samo jednom dobio tehničku grešku, baš kao i Etore Mesina.

Dejan Radonjić, nekadašnji trener crveno-belih iz Beograda je došao do brojke četiri dok je vodio Panatinaikos, dok je među onima koji su češće kažnjavani i Ergin Ataman.

Dosadašnjem treneru Anadolu Efesa je tehnička greška davana šest puta, dok je uz Maksivitisa osam puta sankcionisan i Đoan Penjaroja iz Baskonije.

Andrea Trinkijeri, nekadašnji šef stručnog štaba Partizana mnogo je više tehničkih dobio od današnjeg trenera crno-belih, čak šest puta.

BONUS VIDEO: Sudijska greška koja je koštala Partizan petog mesta na meču Makabija i Real Madrida

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar