Foto: RK Mačva, Privatna arhiva

Svašta smo videli u srpskom sportu, ali da jedan klub iz Bogatića troši novac na ženski butik u Beogradu još nismo - sve do sada.

Glavni akter neverovatne priče je Rukometni klub Mačva iz Bogatića. Kako je zvanično objavljeno na klupskim društvenim mrežama, smenjeni su vodeći ljudi i trener Mitar Pavlović, a sve zbog enormnih troškova tokom protekle godine.

PROČITAJTE JOŠ

Potrošeno je 5,7 miliona dinara, što je gotovo 50.000 evra, i to u periodu kada su se odigrale samo tri utakmice, pa je novac usmeravan i ženskom butiku u Beogradu, odnosno prodavnici pića!?

„Upravni odbror ORK Mačva je na svojoj sednici 16. januara potvrdio ostavku direktora kluba Miroljuba Stanića, dao otkaz prvom treneru Mitru Pavloviću i tehničkom sekretaru kluba Slobodanu Ražiću. Uvidom u dokumentaciju utvrđeno je nedomaćinsko – bahato ponašanje uprave kluba do 1. oktobra 2020 godine kada je na čelu bio Dražen Pavić“, navodi se u saopštenju kluba.

Detalji sa Upravnog odbora Mačve iz Bogatiće svedoče i o ogromnim troškovima.

„Uprava kluba je za period od 1. januara do 1. oktobra 2020. godine, u vreme Covid-19, kada su odigrane samo tri prvenstvene utakmice, potrošila 5.760.000 dinara od toga 5 miliona dinara koje je dobila iz budžeta opštine Bogatić do 1. juna 2020 i 750.000 koje je dobila od sponzora.
Uvidom u dokumentaciju evidentirano je da je klub isplatio 300.000 dinara prodavnici pića za period od dva meseca, da je isplaćeno firmi ‘Pantera’ (ženski butik ) iz Beograda 136.000 dinara (za ovu uplatu ne postoji račun), i da je podignuto 620.000 gotovine za koju nije kompletna i ispravna dokumentacija“.

Foto: Printskrin/Facebook RK Macva Bogatic

I to nije sve, ali je novo rukovodstvo odlučilo da drastično smanji budžet za tekuću godinu.

„Prebacivana su i sredstva na privatne račune pojedinih građana naše opštine u iznosu od oko 300 hiljada dinara. O svim ostalim detaljima i podacima koji budu tokom pregleda utvrđeni, javnost i nadležni organi će biti obavešteni. Cilj novog rukovodstva je da zbog ovih bahanalija prethodnog rukovodstva ne trpi rukomet. Za 2021. budžet ORK Maćva je trostruko smanjen u odnosu na prošlu godinu. Sigurni smo da uz dobar domaćinski rad možemo opstati u Super B ligi i, što nam je najbitnije, napraviti školu rukometa za našu decu“, zaključuje se u objavi kluba iz Bogatića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram