Foto: EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany / POOL

Rukometni savez Slovenije kritikuje Egipćane jer se veliki broj slovenačkih rukometaša žalio na trovanje i zdravstvene probleme noć pred meč sa domaćinom Svetskog prvenstva - Egiptom.

Egipat i Slovenija su odigrali 25:25, pa je domaćin Svetskog prvenstva za rukometaše otišao u četvrtfinale, a Slovenci su eliminisani i ostalo im je da se žale na uslove na prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni navode da nikada nisu tražili izgovore i da preuzimaju odgovornost za svaki projekat u koji se upuste. U saopštenju pišu da su se noć pred meč sa Egiptom našli u situaciji u kakvoj nikad ranije nisu bili.

„Mogli bismo da zapišemo šta nam se sve dogodilo, ne svojom krivicom, tokom ionako kratkih priprema, ali ovaj deo bi i dalje spadao u područje našeg obećanja. Stoga zaista ne možemo propustiti događaje uoči, noć i na dan odlučujuće utakmice protiv domaćina za ovaj nivo takmičenja nedostojno loše organizovanog Svetskog prvenstva“, kažu iz RS Slovenije.

Konkretizuju da je problema bilo i pre odlučujućeg meča sa reprezentacijom domaćina, sa Tilenom Kodrinom i Urhom Kastelicem.

„Sve u svemu, samo dodatno demonstrira nejasnu organizaciju prvenstva. U stvari, imali smo ogromnu količinu zdravstvenih problema poslednje noći i na dan utakmice. Ako se sećate, imali smo ih sa Tilenom Kodrinom i Urhom Kastelicem u drugačijoj formi, čak i ranije. Stoga apsolutno ne možemo da budemo zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Egiptu. Posle utakmice i službene registracije zbog zdravlja igrača, egipatsko Ministarstvo zdravlja nas je kontaktiralo, ali ne očekujemo značajnije promene sve dok Međunarodna rukometna federacija (IHF) radi na način koji radi“, kažu Slovenci.

Opisuju i šta se dešavalo u svlačionici i hotelu noć pred meč sa Egiptom, gde pišu kako su igrači „vrištali od bolova“.

„Čak dvanaest (!) igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata pre naše poslednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio ‘virus’. Momci su vrištali od bolova, povraćali i jurišali u toalete kao da im je život u pitanju. Tokom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred utakmicu, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bola i prevezen nazad u hotel. Čak devet igrača, usprkos lošem stanju, odlučilo je da se založiti za sebe, za tim, za proboj u četvrtfinale, među osam najboljih svetskih reprezentacija. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svetu“, navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Slovenije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar