Foto: youtube.com

Dastin Poarije maksimalno je iskoristio svoju priliku u duelu sa Konorom Mekgregorom - "prebio" je Irca i zaslužio veliko poštovanje UFC sveta.

PROČITAJTE JOŠ

UFC 257 šou u potpunosti je protekao u znaku Dastina, iako je Mekgregor daleko veća i marketinški primamljivija zvezda. Do kobnog trenutka, Konor je izgledao veoma sigurno u pobedu, imao je dobrih momenata i samopouzdanje, ali jedan udarac ga je „otvorio“ i razorio, posle čega je Poarije nezadrživo krenuo ka pobedi.

Poarije je ostvario 27. pobedu u karijeri, ima i šest poraza, a zanimljivo je da je sačuvao oreol nepobedivosti u revanšima, na novi susret sa Konorom čekao je još od 27. septembra 2014. godine.

Pre ovog duela sa Konorom, pobedio je Dena Hukera, a od Habiba Nurmagomedova je izgubio 7. septembra 2019. Bila je to pretposlednja Habibova borba, potom je protiv Džastina Gejdžija potvrdio da je najveći i otišao u penziju.

Habibovim odlaskom ostalo je upražnjeno mesto na tronu, a Poarije je pokazao spremnost da vlada. Nije bio ni previše euforičan, iako bi mnogi drugačije reagovali posle ovakve, istorijske pobede.

„Srećan sam, ali nisam iznenađen. Odradio sam posao. Želio bih se zahvaliti Konoru što je ovaj ishod prihvatio vrlo profesionalno. On je profesionalac, nemam prema njemu ništa osim respekta. Sad smo 1:1 i možda bi trebalo da ponovimo ovo“, rekao je Dastin u ringu posle pobede.

„Cilj je bio držati se tehnike i birati udarce, nikako ulaziti u otvoreni okršaj. Videli ste na kraju, uspeo sam da ga uzdrmam i ostao sam smiren. Mogu da boksujem, mogu da kikboksujem, da se držim tehnike. Ali, inače sam uvek voleo da ulazim u lude razmene i da sebe stavljam u probleme u kakve ne bi trebalo da ulazim. Mislim da sam pokazao dobre bokserske kontre, znam da Maks Holovej govori kako ima najbolji boks u UFC-u, ali ja dve pobede protiv njega. Ni prema njemu ne gajim ništa osim respekta, volim tog momka, ali činjenica je da sam ga dva puta pobedio“, jasno je svima stavio do znanja Poarije da neće tolerisati osporavanja.

Dastin je već bio privremeni prvak kategorije, a sada je sigurno da će se boriti za pojas, malo je verovatno samo da će Habib Nurmagomedov rešiti da se vrati u kavez. Ko god bude sa druge sprame, Dastin je spreman.

„Ja sam se borio kao da je ovo borba za titulu. Ako je Habib otišao, ja sam pobedio najbolje borce nakon njega, ja sam prvak!“, kratko je zaključio „Dijamant“, kog je dodatno motivisao Oven Rodi, jedan od Konorovih trenera.

„Mislim da ćemo u subotu videti fenomenalnog Konora Mekgregora. Krupniji je nego što je ikada bio i brži nego ikada ranije. Ne želim da potcenim Poarijea, on je čvrst borac sa mnogo dobrih oružja, ali mislim da je Konor bolji“, rekao je Rodi i prevario se.

Inače, Poarije je čak i efektnije porazio Konora nego što je to učinio Habib – Dagestanac je bio taktički neumoljiv, Dastin je surovo izbombardovao Konora, poslavši ga kući na štakama.

Iza njega je možda i najbrutalnija priprema za ovaj meč, jer je Hukera pobedio uz neverovatnu statistiku.

Čak 384 udaraca razmenjeno je u borbi, a Poarije je trijumfovao sudijskom odlukom uz čak 153 značajna udarca od ukupno 231, Huker je imao 153 od 253. Bitan statistički podatak je da je čak 85 bitnih udaraca Poarijea bilo u glavu, što je presudilo.

Dugo je na ovaj momenat čekao momak rođen 1989. godine u Lafajetu u Luizijani, profesionalac je postao 2009. u Luizijani, sa 7-0 je privukao veliku pažnju i njegovi tadašnji MMA počeci dokumentovani su u dokumentarcu „Fightville“.

Od 2010. je deo UFC-a, svaku priliku koristi za humanitarni rad i akcije, u čemu mu često pomaže i supruga Džoli. Organizuje aukcije, prodaje svoje dragocenosti i uspomene na čuvene borbe, odrekao se i opreme u kojoj se borio protiv Habiba za 60.200 dolara, čak su se i Dejna Vajt i Habib uključili u rad njegove fondacije, koja pomaže i ljudima u Ugandi da dobiju čistu vodu.

Ponos je svoje lokalne zajednice i pomagao joj je tokom pandemije koronavirusa, pa su stanovnici Lafajeta, mesta od oko 100.000 stanovnika, sigurno najponosniji na poslednji podvig Poarijera.

„Lafajet, Luizijana, volim vas, dolazim kući, bejbi“, bile su prve njegove reči posle pobede.

Uz podršku koju tamo ima, nije mu bilo bitno sa kakvom se mašinerijom suočava kada je u pitanju Konor.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar