žFoto: EPA/BALLESTEROS

Nije mu bilo lako.

Legendarni Kvinton „Rempjedž“ Džekson ostavio je dubok trag u istoriji MMA sporta, a publika ga je volela zbog atraktivnog stila i činjenice da je bio jedan od najzabavnijih boraca.

Međutim, u privatnom životu nije sve teklo tako glatko, naročito kada je u pitanju porodica.

PROČITAJTE JOŠ

Svoj prvi nokaut odradio je ne u ringu već pored puta. Žrtva je bio njegov otac, koji je bio alkoholičar.

„Prva osoba koju sam nokautirao u životu bio je moj otac. Imao sam oko 20 godina, možda godinu stariji“, priseća se Džekson i nastavlja priču.

On je potom otkrio i detalje.

„Moj otac je bio alkoholičar. Radio sam kod strica na gradilištu, a on je došao i uzeo moj kamion dok sam radio. Morao sam da sedim na suncu i čekam dva-tri sata dok on ne dođe, a tada nije bilo mobilnih telefona da ga onda pozovem“.

Rempejdž je objasnio šta se desilo kada se vratio.

„Došao je pijan. Preuzeo sam volan i rekao mu da ne treba da vozi pijan. Imao sam zaštitni šlem, uzeo ga je i zamahnuo na mene. Odmah sam se setio šta se desilo kada sam bio dete kada je u na isti način pogodio oko koje je bilo otečeno. Obećao sam tada da ću se jednog dana osvetiti”.

Usledio je i obračun.

„Zamahnuo je tom kacigom, ali je promašio. Zaustavio sam auto i pokušao da ga isteram. Nije imao nameru da izađem, pa sam odlučio da ga lično izbacim. Žalim zbog toga jer me je uhvatio za vrat i počeo me davii. Pukao sam i nokautirao ga jednim udarcem“.

Džekson je odmah prišao da mu pomogne.

„Pritekao sam mu u pomoć. Sećam se da je rekao ‘ja sam ti otac’ i onda je ponovo zaspao. Uspeo sam ponovo da ga probudim i sreća da je policija prolazila. Počeo je da viče i diže galamu i pitao me šta sam učinio. Rekao sam mu ‘tata, nokautirao sam te’.Hteo sam da seronja zna da sam ga sam nokautirao. Mogao je da nas ubije oboje jer ko zna šta bi bilo da je uspeo da me udari šlemom“.

Džekson tvrdi da mu ipak nije bilo drago što je udario oca, ali se nakon ovog incidenta otac potpuno promenio. Nije mogao da veruje kakva se životna promena dogodila.

„Nisam bio srećan što sam ga udario, ali posle svega nakon što je prestao da pije, on se okrenuo Bogu. Volim da mislim da ga je ta situacija izlečila. Posle toga više me nikada nije udario, a stalno je to radio, posebno posle svađe sa mojom majkom“, istakao je Džekson.

On je bivši UFC šampion u poluteškoj kategoriji. Osvojio je pojas pobedivši Čaka Lidela, ali ga je izgubio godinu dana kasnije od Foresta Grifina.

BONUS VIDEO Tom Brejdi se penzionisao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar