Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Različita viđenja lekara o Novakovom problemu.

Novak Đoković je triijumfom u Melburnu ispisao nove stranice teniske istorije, a sve je dodatno dobio na težini zbog činjenice da je igrao sa povredom od početka turnira.

Međutim, mnogo je bilo onih koji su sumnjali u istinitost tih tvrdnji i optiživali Novaka da lažira povedu, a neki su išli toliko daleko da su angažovali i lekare da probaju da sa mediinske strane objasne taj fenomen.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je najavio da će u najskorije vreme da pokaže sve snimke i analize jer se injemu smučilo da stalno mora da se pravda, a već se po tom pitanju oglasio i direktor tunrira Kreg Tajli koji je objavio da je srpski teniser imao rupturu od tri centimetara.

Francuski „Ekip“ je brže bolje pronašao doktora Olivijea Rujona koji je tvrdio da je nemogue da je sa takvom povredom mogao da osvoji turnir

Međutim, Piter Brukner bivši lekar austrlaijske fudbalske i kriket reprezentacije smatra da je situacija drugačija i da Novak sigurno nije igrao ceo turnir sa takvom povredom.

„Postoji još jedan tip koji je ruptura na periferiji mišića i to nazivamo miofascijalna ruptura. Smatramo da je to povreda koja vas muči 10 do 14 dana i pretpostavljam da je to imao Đoković. Po mom proračunu, od povrede do prvog meča na Australijan openu je prošlo tačno 10 dana“, rekao je doktor Brukner i dodao da je neverovatna pripremljenost koju poseduje Đoković upravo omogućila da igra na Australijan openu.

Noak se povredio na turniru u Adelejdu pa je imao vremena da delimično zalleči i sanira problem.

Potvrdio je srpski teniser da na slobodne dane nije trenirao nego je svakodnevno išao na razne tretmane koji bi mu pomogli da reši problem, pa je čak stigla i doktorka Marijana Kovačević iz Beograda.

„To je čovek koji sve radi ispravno – zna kada jede, kada pije, kako se oporavlja… Sve je uradio da bude potpuno zdrav. Nije bio na sto odsto u prva tri meča. U drugoj nedelji povreda je skoro zalečena“, zaključio je australijski doktor i time stavio tačku na priče o lažiranoj povredi.

BONUS VIDEO Izjava Novaka Đokovića nakon meča sa Tomijem Polom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare