Foto: REUTERS/Albert Gea/Guliver

Nemački mediji prenose da je došlo do prekida pregovora između četvorostrukog svetskog prvaka Sebastijana Fetela i ekipe Ferarija.

Tako je nemački vozač spreman da napusti italijanski tim kada mu na kraju godine istekne ugovor, preneo je „Bild“ i „Auto Moto und Sport“

Iz tabora Ferarija se još nisu oglasili povodom ovih tvrdnji, a kako stvari stoje, Sebastijan je odbio ponudu za novi ugovor.

Veruje se da su Italijani ponudili znatno manje novca od onog što je Fetel očekivao.

Ovi mediji prenose da bi rastanak dve strane mogao da bude objavljen u narednih 24 časa.

Fetel se pridružio Ferariju 2015. godine po osvajanju titula sa ekipom Red Bula i mnogi su verovali da bi on mogao da bude naslednik slavnog Mihaela Šumahera, koji je pet od sedam titula prvaka sveta uzeo sa Ferarijem.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz tima su nedavno saopštili kako je Fetel i dalje njihoiv prvi izbor da bude u timu sa Šarlom Leklerom, ali su tražili odgovor od Nemca najkasnije do kraja aprila kako bi imali vremena da reaguju i pronađu eventualnu zamenu.

S druge strane, Lekler, koji ima samo 22 godine, vidi se kao budućnost tima i pod ugovorom je do 2024. godine.

Momak iz Monte Karla je prošle sezone bio u generalnom plasmanu ispred Fetela jer je imao više podena, plasmana na podijum i pobeda.

Kao moguće zamene za Fetela pominjali su se Danijel Rikardo iz Renoa i Karlos Sainz iz Meklarena, kojima ove godine ističu ugovori.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar