Foto: EPA-EFE/OZAN KOSE

Sezona u Formuli 1, koja je prvobitno bila zakazana za 21. mart u Australiji, neće početi kako je planirano.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema informacijama do kojih je došao specijalizovani portal Motorsport, trka u Australiji gotovo sigurno neće biti vožena zbog još uvek aktuelne situacije sa pandemijom koronavirusa,

Iako još uvek nije zvanično, potvrda bi trebalo da stigne do kraja januara, pa će tako sezona u „najbržem cirkusu na svetu“ početi 28. marta u Bahreinu.

„Formula 1 je dokazala da može da se nosi sa svim bezbednosnim protokolima i pruži ono što su mnogi smatrali nemogućim prošlog marta. Napravili smo kalendar, i radujemo se povratku F1 u martu ove godine“, preneo je Motorsport reči jednog od ljudi zaduženih za marketing Formule 1.

Podsećamo, u Australiji su od marta izuzetno striktna pravila, posebno kada su u pitajnu dolaski iz inostranstva, pa svako ko uđe u Australiju mora da provede dve nedelje u karantinu.

Ukoliko kasnije tokom meseca ova odluka bude i ozvaničena, to će biti druga sezona koja je pomerena zbog pandemije koronavirusa, pošto je i prošle godine početak sa marta pomeren na jul, dok je 13 trka otkazano.

Po ovogodišnjem kalendaru planirane su 23 trke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar