Situacija u Vaterpolo klubu Partizan je alarmantna, a posle bivših igrača tog kluba glas su podigli i roditelji dečaka koji su članovi mlađih kategorija najtrofejnijeg srpskog kluba.

Višemesečni problemi u komunikaciji članova uprave su doveli do potpunog urušavanja kluba, što je dovelo i do toga da se nekadašnji članovi oglase i da zatraže ostavke svih.

PROČITAJTE JOŠ

U tom svetlu, aktuelna uprava, koja je smenila dugogodišnjeg predsednika Upravnog odbora Aleksandra Šoštara i predsednika Skupštine Zorana Avramovića, zakazala je konferenciju za medije u petak od 12.00.

Gostujući u jutarnjem programu TV Nova S, „Probudi se“, otac jednog od mladih vaterpolista, Darko Trbovski, istakao je da roditelji pružaju podršku vaterpolistima.

„Osnovni razlog za negodovanje je diskontinuitet treninga. Vaterpolo je sport u kom je neophodan kontinuitet da bi se ostvario rezultat, u protivnom to je samo kupanje. Tokom 2019. i 2020. godine dečaci su ostali bez osnovnog uslova, tople vode“, kaže Trbovski.

On je istakao i da su roditelji izmirivali sve obaveze prema klubu.

„Čak smo davali i avansne uplate kada smo dobijali molbe od kluba za to. Daću i podatke, u oktobru prošle godine deca su trenirala 15 dana, u novembru takođe 15, spojili su decembar i januar, a od 30. januara do 15. juna praktično da nije bilo nikakvih uslova za treninge“.

Trbovski ističe da i njega zanima šta će reći aktuelna uprava.

„Mi smo mnogo puta izmanipulisani, iznete su neistine i zaista želim da čujem šta će sada reći. Obraćali smo se upravi uvek kulturno i transparentno, ali smo bili izmanipulisani, naša obraćanja su predstavljana kao podrška klubu. Deca su zabrinuta, vole ovaj sport, raduju se treningu i treba im samo jedno, da imaju toplu vodu“.

On je izneo i nestvaran podatak o broju dece koja treniraju u Partizanu.

„Ranije je bilo 800, sada je ostalo svega 70, 80 dečaka…“, istakao je Trbovski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare