Foto:OK Partizan

Odbojkaški klub Partizan nezadovoljan je radom generalnog sekretara Odbojkaškog saveza Srbije, kao i brojnim probleme u organizaciji takmičenja.

Crno-beli su nezadovoljni odnosom prema klubovima i ističu da generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Knežević zloupotrebljava svoj položaj prilikom dovođenja mladih odbojkašica u konkurentni klub.

PROČITAJTE JOŠ

Tim povodom medijima su se obratili Željko Tanasković, počasni predsednik Odbojkaškog kluba Partizan, i predsednik kluba Aleksandar Stanković.

„Mi smo 26. maja poslali zvaničan dopis Odbojkaškom savezu Srbije da tražimo sastanak kako bismo izneli određene probleme i dali predloge i instrukcije kako bismo unapredili takmičenje. Tražili smo da taj sastanak ostane u našoj odbojkaškoj kući. Na poslati zahtev nismo dobili nikakav odgovor, niti termin za sastanak, i sve naše zamerke odnose se na rad generalnog sekretara Ivana Kneževića. On je pokazao neprofesionalnost tako što nam nije odgovorio“, rekao je Tanasković.

Bivši reprezentativac Jugoslavije optužio je Kneževića da je učestvovao u dovođenju mladih talentovanih igračica u Odbojkaški klub Tent.

„Smatramo da neko ko je profesionalac u savezu mora da komunicira sa klubovima, da sasluša naše ideje, da ih filtrira i prenese Zoranu Gajiću, predsedniku Odbojkaškog saveza Srbije. Očigledno da generalni sekretar misli da je svemoćan i zloupotrebljava svoju ulogu prilikom dovođena igračica u OK Tent. Preko 15 talentovanih devojčica došlo je u Tent i to nas navodi da se nešto čudno dešava. Prilikom pregovora sa mladim i prespektivnim igračicama i njihovim roditeljima, dobio sam odgovore da su se ipak opredelili za OK Tent, jer im je obećana neka od reprezentativnih selekcija. Na ovaj način, generalni sekretar Ivan Knežević, umesto da se bavi strategijom i vizijom, kako bi odbojku podilgli na viši nivo, zloupotebljava svoju funkciju i radi isključivo u svoju korist“, kaže Tanasković.

PROČITAJTE JOŠ

Počasni predsednik Partizana navodi i da postoje brojni problemi u organizaciji takmičenja i sistemu Odbojkaškog saveza Srbije koji su na štetu klubova.

„Dve godine se menja pravilnik saveza, bez konsultacija i otvorenog razgovora sa klubovima, a to govori o tome da je Udruženje odbojkaških klubova fiktivna organizacija, samim tim neaktivna i omalovažena, te ne štiti interese klubova. Mišljenja smo da trenerska i sudijska organizacija mora biti samostalnija, jača i stručnija, kako bi se na demoktratski način donosile odluke i štitili sopstveni interesi.

BONUS VIDEO Odbojka na protestu u Novom Sadu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare