Foto: OKS

Dramatičan meč i pobeda srpskih odbojkašica.

Obojkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu, pošto su u meču za treće mesto pobedile Španiju 16:25, 25:18, 20:25, 25:16, 15:10.

Ovo je 28. medalja za srpske sportiste na Mediteranskim igrama.

PROČITAJTE JOŠ

Devojke su završile na prvom mestu u svojoj grupi sa dve pobede, i to nad Francuskom 3:1 i nad reprezentacijom Hrvatske 3:2. 

U četvrtfinalu, Srbija se sastala sa ekipom Egipta. Ekipa selektorke Marijane Boričić ovaj meč je dobila u svoj korist rezultatom 3:1. U polufinalu na drugoj strani mreže našla se ekipa Turske. Ovaj meč naše devojke su izgubile od, na toj utakmici, boljeg protivnika. Turska je pobedila 3:0. 

Taj poraz je doveo reprezentaciju Srbije u meč za bronzanu medalju sa Španijom. Ovaj meč nije dobro krenuo za naše igračice koje su prvi set izgubile rezultatom 25:16. To ih, međutim, nije obeshrabrilo. One su u drugom setu podigle nivo svoje igre i osvojile su ga rezultatom 25:18.

Treći set ponovo je pripao Španiji. Španska reprezentacija dobila je ovaj set rezultatom 25:20 iako su srpske odbojkašice dobro otvorile ovaj set i vodile 10:8. Ipak, Špankinje su uspele da preokrenu rezultat i da vežu nekoliko osvojenih poena što ih je dovelo do rezultata 16:11. Naše devojke pokušale su da stignu ovaj rezultat, ali do kraja trećeg seta nisu uspele u tome. Treći set izgubile su rezultatom 25:20.

U četvrtom setu, naša reprezentacija je ponovo podigla nivo kvaliteta igre i dobrom igrom protiv eksplozivnih i upornih igračica iz Španije su uspele da izjednače rezultat na 2:2. Ovaj set reprezentativke Srbije dobile su rezultatom 25:16. 

Foto: OKS

U napetom petom setu, Srbija je ipak bila bolja i pokazala je da zasluženo osvaja bronzanu medalju. „Plava četa“ osvojila je peti set rezultatom 15:10 i okitila se bronzanom medaljom. 

„Želim da čestitam devojkama osvojenu bronzanu medalju. Mislim da je sjajan rezultat, jer smo ovde bili sa najmlađim timom. Došli smo u Alžir sa ekipom ispod 21 godine. Bilo je naravno momenata kada smo bile malo uplašene, nismo imale dovoljno hrabrosti da odigramo bolje, napravile neke neiznuđene greške, što je i normalno imajući u vidu godine naših igračica. Generalno mislim da je na turniru prikazan dosta visok nivo odbojke, pa je samim tim ovaj uspeh devojaka veći i one su pokazale da ženska srpska odbojka ima i dalje lepu budućnost“, izjavila je selektorka Srbije Marijana Boričić.

Kapiten reprezentacije Srbije Rada Perović čestitala je svojoj ekipi osvojenu medalju.

„Velika je čast učestvovati na jednom ovako velikom takmičenju. Imali smo dve veoma teške utakmice. U polufinalu smo igrali protiv Turske gde smo imale veliki pad u igri, ali smo uspeli da se podignemo za ovu utakmicu. Ekipa Španije je veoma borbena i nije se predavala do kraja utakmice i utoliko mi je draže što smo osvojile ovu medalju“, izjavila je Perovićeva.

BONUS VIDEO Gerić: Moramo da mislimo svojom glavom!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)