Odbojkaši Srbije čekaju na pisti; Foto: OSS

Put od Beograda preko Minhena do Poljske nije protekao bez problema, ali su odbojkaši održali čas iz zajedništva.

Odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je u nedelju uveče u Gdanjsk, gde će igrati na turniru treće nedelje u okviru B grupe Lige nacija i to posle mnogo problema.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog velikog propusta “Lufthanze” i kasnog dolaska aviona iz Minhena za Beograd, odbojkaši Srbije su kasnili već pri poletanju aviona za Minhen sa aerodroma “Nikola Tesla”.

Kratak vremenski period između sletanja na aerodrom u Minhenu i poletanja za Poljsku, uslovili su jurnjavu odbojkaša Srbije po hodnicima aerodroma “Franc Jozef Štraus”, a na kraju i pravu dramu na samoj pisti, pred ulazak u avion, koji je već bio spreman za poletanje.

Preduga pasoška kontrola dodatno je uticala na kašnjenje sedmorice igrača i članova stručnog štaba, a kad je ostatak tima, koji je uspeo nekako da stigne do aviona, shvatio da pilot neće da sačeka njihove drugove, odbili su da uđu u letelicu.

Foto: OSS

Usledili su pregovori selektora Igora Kolakovića i kapetana aviona, Larsa, kome je objašnjeno da krivica nije samo njihova, već i njegove kompanije i da bi bilo korektno da se sačeka ostatak tima. Govorio je Kolaković i o jedinstvu ekipe, pokazivao pilotu ka igračima, od kojih niko nije želeo da uđe u avion, objašnjavajući da je to u našoj reprezentaciji sasvim normalna reakcija.

„Na kraju je ipak na scenu stupio ‘Bog i batina’, dobri kapetan Lars, koji je rizikujući ogroman pritisak i kritike ostalih putnika, kojih je kasnije i bilo, naredio povratak osoblja Luftzhanze na “gejt”, a onda i dolazak sedmorice članova odbojkaške reprezentacije Srbije“, navodi se na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije.

Selektor Igor Kolaković i kapetan Lars; Foto: OSS

Za uspomenu na ovaj događaj, koji je doneo i 40-minutno kašnjenje aviona u polasku za Gdanjsk, Aleksa Brđović, tim menadžer srpskih odbojkaša, poklonio je majicu Srbije kapetanu Larsu, sa kojim se na kraju fotografisao i selektor Kolaković, koji je posebno pohvalio hrabrost i korektnost koju je ovaj iskazao.

„Odbojkaši Srbije su još jednom bili jedinstveni u nameri da avion ne kreće bez svih drugova. Bili su odbojkaši Srbije na pisti u Minhenu, kao musketari Aleksandra Dime – svi za jednog jedan za sve”, dodaje se na sajtu OSS.

BONUS VIDEO Težak udes u Formuli 2, oreol spasao život

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar