Foto: RKCZ, Nova.rs,football.instatscout.com

Neverovatan put vrhunskog sporta do kriminala.

Kao grom iz vedra neba je u srbiju stigla vest da je nekadašanji fudbaler i sin legendarnog ilije Petkovića, Dušan uhapšen u velikoj akciji policije zbog šverca droge.

On je uhapšen organizovane kriminalne grupe zbog 115 kilograma kokaina.

PROČITAJTE JOŠ

Oni su uhapšeni u zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, BIA, MUP, nadležnih javnih tužilaštava Belgije i Holandije, Evropola i Evrodžasta uhapšeno je osam osoba i zaplenjeno ukupno 115 kilograma opojne droge kokain.

U akciji kojom je rukovodilo srpsko Tužilaštvo, slobode je lišeno osam lica, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga, navodi se u saopštenju.

Zanimljivo je da je Petković samo još jedan u nizu srpskih sportista kojie se našao iza rešetaka zbog trgovine drogom.

Miloš Medenica

Miloš Medenica Foto: RKCZ

Pre manje od mesec dana uhapšen je i bivši rukometaš Crvene zvezde Miloš Medenica.

Bivši rukometaš crveno-belih Miloš Medenica uhapšen je na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, nakon što mu je u gaćama pronađeno osam grama heroina.

Da to nije bio jedini problem govori podataka da se Medenica opirao hapšenju, pa mu osim optužnice za posedovanje droge, sleduje i tužba za napad na službeno lice.

Medenica je postao sumnjiv zbog velike nervoze, a policija ga je zbog nervoznog ponašanja na aerodromu prekontrolisala i tada se videlo da nešto nije u redu.

Policajci su ga zamolili da pođe sa njima u službene prostorije, on je počeo da se otima i savladan je tek po dolasku specijalne jedinice za obezbeđenje aerodroma.

U donjem vešu mu je pronađena kesica heroina, pa mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Da Medenici ovo nije bio prvi kontakt sa narkoticima i opijatima, svedoči i priča iz 2014. godine kada je pao na doping testu dok je nosio dres Crvene zvezde posle meča trećeg kola Superlige. Tada je Medenica privremeno suspendovan od strane Rukometnog saveza Srbije.

Predrag Stanković

Predrag Stankovic
Predrag Stanković Foto: football.instatscout.com

Jedan od najvećih slučaja dilovanja droge vezan je za bivšeg asa Crvene zvezde , fudbalera Predraga Stankovića.

U martu 2014, Predrag Stanković, bivši štoper Crvene zvezde i nekoliko španskih klubova, osuđen je na 10 godina zatvora zbog unošenja tone kokaina u Španiju.

Nadležni španski sud je 2014. osudio na kaznu zatvora dvojicu menadžera i dvojicu bivših fudbalera, među kojima je bio i Predrag Stanković, nekadašnji defanzivac Crvene zvezde, Erkulesa i Meride.

Uz njega su osuđeni i bivši fudbaler Emilio Dijez de Mijer, poznatiji kao „Ćući“ (devet godina), kao i menadžeri Zoran Matijević (11 godina) i Pablo Akosta (pet).

Španski list „AS“ pisao je da je poslovanje Matijevićeve kompanije služilo kao paravan za kriminalne aktivnosti.

„Matijević, Stanković i Ćući moraće da plate 64.428.898 evra“, pisali su tamošnji novinari, a droga koja je krenula iz Buenos Ajresa, zaplenjena je u Madridu.

Stefan Milojević

Foto:Screenshot/Facebook

U novembru 2020 godine, veliku pažnju javnosti u Španiji privukao je Stefan Milojević, bratanac čuvenog trenera Vladana.

Stefan Milojević, sin nekadašnjeg fudbalera Partizana i Crvene zvezde Gorana, uhapšen je u Španiji i čak proglašen „jednim od trojice najopasnijih kriminalaca“ u toj državi.

Kako je tamošnja policija navela, kriminalna organizacija, sa njim na čelu, krila se iza bajkerske grupe „United Tribuns Nomads Spain“.

Ta organizacija je otkrivena hapšenjem Milojevića i pretpostavlja se da ima oko 2.000 članova iz celog sveta.

Kako navodi euroweeklynews.com, bajkersko udruženje “United Tribuns Nomads Spain” radilo je sa dobro postavljenom hijerarhijom.

„Tačno se znalo šta je čiji posao, ko je za šta zadužen i, prema rečima upućenih, funkcionisali su kao “sat”. Deo novca koji su zarađivali od prodaje droge i organizovanom prostitucijom išao je za finansiranje grupa povezanih sa radikalnom i nasilnom desnicom i neonacističkim i navijačkim grupama“, navedeno je tada.

Stefan se deceniju našao na korak od toga da postane fudbaler Partizana i krene stopama oca Gorana, ali u tome nije uspeo pa je karijeru gradio u Košicama, BSK, Bežaniji, Erdrionanu i Grinoku u Škotskoj, a kraj se dogodio u slovačkoj ekipi Zlate Moravce.

Povreda ga je odvojila od terena, navela da završi karijeru i krene lošim putem – krenuo je da se bavi MMA sportom, ali je početkom ove godine je uhapšen u Palma de Maljorki zbog posedovanja narkotika, oružja, policijskih znački i optužbe da je vođa bande “United tribuns”.

BONUS VIDEO Dušan Petković emotivno o hajci na oca Iliju 2006.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare