Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Naredne nedelje na programu je 15. kolo NFL šampionata, a ono bi moglo da da odgovore na veliki broj pitanja kada je u pitanju plasman u plej-of. Pa, krenimo...

NFC konferencija

PROČITAJTE JOŠ...

Za prvo mesto u diviziji i slobodno prvo kolo boriće se Grin Bej Pekersi i Nju Orleans Sejntsi. Obe ekipe imaju skor 10-3, a pred Peksima je nešto lakši zadatak ove nedelje. Na Lembo Fild stiže ekipa Karolina Pantersa, koju poraz definitivno eliminiše iz doigravanja. Uz to su Panteri u seriji od dva vezana poraza, i teško da će uspeti protiv Grin Beja da se izvuku.

Nju Orleans će „ukrstiti koplja“ sa aktuelnim šampionima, Kanzas Siti Čifsima, u derbiju kola. Pobeda im donosi potvrdu plasmana u plej-of, ali i ostanak u trci za prvo mesto sa Grin Bejem.

U slučaju poraza, šansu da ih pretekne imaće Los Anđeles Remsi, koji igraju sa očajnim Njujork Džetsima (bez pobede u sezoni). Remsi imaju skor 9-4, i šansu da se vrate u borbu za sam vrh.

Četvrto mesto, zahvaljujući plej-of prvilima, trenutno zauzima Vašington Aleksa Smita. No, s obzirom na to da igraju protiv Sijetla, pitanje je da li će na tom mestu i opstati, ili će trka ostati otvorena. Svoju šansu čekaju Njujork Džajantsi (igraju protiv Klivlenda), Filadelfija Iglsi (gostuju Arizona Kardinalsima), Dalas Kaubojsi (protiv San Francisko Fortinajnersa).

Preostala tri mesta trenutno zauzimaju Sijetl, Tampa Bej i Arizona, dok su u poteri za „vajld kardom“ Minesota, Čikago (koji su ujedno i rivali ove nedelje), Detroit i San Francisko.

AFC konferencija

Tamo je situacija dosta jasnija – Kanzas Siti je prvi, Pitsburg ih prati, ali teško da mogu da ugroze Čifse. U poteri za njima su Bafalo Bilsi, Tenesi Tajtansi, Klivlend Braunsi, Indijanapolis Koltsi, ali najzanimljiviji duel nam stiže u borbi za sedmo mesto, gde će Majami i Nju Ingland u direktnom sudaru rešiti pitanje sudbine Petriotsa.

Trenutno su u trci Baltimor, Las Vegas, Nju Ingland i Denver.

Preporučene utakmice:

19.00 Majami Dolfins – Nju Ingland Petriots

19.00 Minesota Vajkings – Čikago Bers

19.00 Vašington Fudbalski Tim – Sijetl Sihoks

22.05 Arizona Kardinals – Filadelfija Igls

22.25 Nju Orleans Sejnts – Kanzas Siti Čifs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar