Foto: AP Photo/Christophe Ena

Olimpijske igre nisu ni krenule, a organizatori su već napravili ogroman propust i ugrozili bezbednost učesnika. Za sve je kriv jedan ukraden kofer.

U utorak je objavljena informacija da je prethodnog dana nestao kofer sa poverljivim sigurnosnim informacijama vezanim za Olimpijske igre.

PROČITAJTE JOŠ

Sve se desilo na stanicu „Gare du Nord“, što dalje navodi na zaključak da je i bezbednost učesnika sada ugrožena.

Kofer je ukraden čoveku koji je zaposlen u Gradskoj upravi Pariza i koji je naveo da je imao laptop i dva USB sa poverljivim podacima o sigurnosti učesnika na Olimpijskim igrama. Kako i zašto je odlučio da se odvoji od tako poverljivih informacija makar i na trenutak ostaje pitanje odgovornosti.

Šanse su kompromitovane, a niko ne zna u kojoj meri u ovom trenutku, a „Ouest France“ je naveo da je policija pokrenula istragu.

Ovaj činovnik vlasti je bio na putu za Krej i odmah je prijavio nestanak nadležnim službama obezbeđenja na pomeutnoj stanici, ali, očekivano, ništa nije urađeno, preneo je i „The Guardian„.

Poznato je da se sve desilo između 18.30 i 19.00 u ponedeljak. Policajci su pogledali sigurnosne snimke, a niko od zvaničnika se još uvek nije oglasio.

Toni Estanž, predsednik organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Parizu, istakao je da nije dobio nikakve informacije od gradskih čelnika prilikom gostovanja na televiziji „France 2“.

BONUS VIDEO Sećanje na Olimpijske igare u Sarajevu davne 1984. godine: Šta se desilo sa infrastrukturom gde su se takmili najbolji sportisti sveta?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar