Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Petar Nenadić i Slađana Pop Lazić izabrani su za najboljeg rukometaša, odnosu rukomatašicu Srbije u ovoj godini, u tradicionalnom izboru koji organizuju Rukometni savez Srbije i Sportski žurnal.

PROČITAJTE JOŠ

U tradicionalnoj anketi, u kojoj su učestvovali treneri i kapiteni superligaških klubova, Nenadić je po treći put izabran za najboljeg, posle 2016. i 2017. godine.

„Hvala svima na glasovima i podršci. Nije bilo lako ove godine. Nadam se i želim vam mnogo lepše dane“, rekao je rukometaš mađarskog Vesprema.

Кružna napadačica francuskog Bresta i standardna članica reprezentacije, Slađana Pop Lazić, odbranila je titulu za najbolju rukometašicu Srbije osvojenu prošle godine.

Foto: EPA-EFE/CLAUS FISKER

„Zahvaljujem svima koji su glasali za mene. Čast mi biti izabrana za najbolju rukometašicu Srbije drugi put zaredom, a posebno u ovoj godini koja nije bila laka za sportiste. Želim svima da provedu predstojeće praznike u zdravlju i veselju“, poručila je Pop Lazić.

Poput Nenadića, i Pop Lazić je došla do svoje treće titule za najbolju rukometašicu (2011 i 2019).

Najboljeg stručnjaka u kalendarskoj godini na izmaku birala je Zajednica trenera.

Kao i 2018. godine, za trenera godine izabran je šef stručnog štaba novosadske Vojvodine Boris Rojević.

„Ovo je bila teška godina za sve nas, baš kao što je uvek teško dobiti jedno ovakvo godišnje priznanje. To je plod rada tokom cele godine, a ova je bila zaista posebna. Drago mi je da smo se i u takvim uslovima snašli i osvojili sve trofeje za koje smo se borili. Srećan sam zbog ove nagrade, ona je kruna ovih 12 meseci“, rekao je Rojević.

Zajednica sudija i kontrolora za najbolji sudijski par u 2020. godini izabrala je Dušana Stojkovića i Nenada Nikolića. Ovo je deveti put da Stojković i Nikolić osvajaju prestižnu nagradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar